Bamboescheuten met pinda's, broccoli en paddenstoelen in een oosterse woksaus, geserveerd in rustieke kom.

Bamboescheuten met Pinda’s en Groenten

Een smakelijk bijgerecht van bamboescheuten met pinda’s, Chinese paddestoelen en broccoli. Ideaal als aanvulling op een Aziatische maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 39 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blikje bamboescheuten in plakjes gesneden
  • 75 g ongezouten gepelde pinda’s
  • 6 gedroogde Chinese paddestoelen geweekt en zonder stelen
  • 100 g broccoli in roosjes gesneden
  • 3 plakjes verse gember fijngehakt
  • Sojasaus naar smaak
  • Olie om te wokken
  • ¼ eetlepel suiker
  • ¼ theelepel ve-tsin optioneel
  • Bindpapje 1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels water

Instructies

  • Week de gedroogde paddestoelen 30 minuten in warm water, laat uitlekken, verwijder de stelen en snijd de kapjes doormidden.
  • Blancheer de broccoli kort in kokend water, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Verhit de wok op hoog vuur met 2 eetlepels olie.
  • Roerbak de gember tot het begint te geuren.
  • Voeg de bamboescheuten toe en roerbak 30 seconden.
  • Voeg 2 eetlepels sojasaus, suiker, ve-tsin en 1 dl water toe en laat 5 minuten koken.
  • Voeg de paddestoelen en broccoli toe en roerbak 30 seconden.
  • Roer zoveel bindpapje door het gerecht totdat de saus licht bindt.
  • Meng de pinda’s erdoor en serveer het gerecht warm op een schaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Riesling past goed bij de knapperige en aardse smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst China
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Lactosevrij / Veganistisch / Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick