Bamboescheuten met Pinda’s en Groenten
Een smakelijk bijgerecht van bamboescheuten met pinda’s, Chinese paddestoelen en broccoli. Ideaal als aanvulling op een Aziatische maaltijd.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 1 blikje bamboescheuten in plakjes gesneden
- 75 g ongezouten gepelde pinda’s
- 6 gedroogde Chinese paddestoelen geweekt en zonder stelen
- 100 g broccoli in roosjes gesneden
- 3 plakjes verse gember fijngehakt
- Sojasaus naar smaak
- Olie om te wokken
- ¼ eetlepel suiker
- ¼ theelepel ve-tsin optioneel
- Bindpapje 1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels water
Instructies
- Week de gedroogde paddestoelen 30 minuten in warm water, laat uitlekken, verwijder de stelen en snijd de kapjes doormidden.
- Blancheer de broccoli kort in kokend water, spoel af met koud water en laat uitlekken.
- Verhit de wok op hoog vuur met 2 eetlepels olie.
- Roerbak de gember tot het begint te geuren.
- Voeg de bamboescheuten toe en roerbak 30 seconden.
- Voeg 2 eetlepels sojasaus, suiker, ve-tsin en 1 dl water toe en laat 5 minuten koken.
- Voeg de paddestoelen en broccoli toe en roerbak 30 seconden.
- Roer zoveel bindpapje door het gerecht totdat de saus licht bindt.
- Meng de pinda’s erdoor en serveer het gerecht warm op een schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Riesling past goed bij de knapperige en aardse smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g