Café Bavarois met een Vleugje Marakesch
Ingrediënten
- 1 dl sterke koffie
- 1,5 dl volle melk
- 75 g kristalsuiker
- 80 g eidooiers
- 50 g couverture chocolade
- Marakesch koffielikeur
- 6 g gelatineblaadjes
- 2,5 dl slagroom
GARNERING:
- Slagroom
- Cacaopoeder
- Physalisbessen
Instructies
- Verhit de melk samen met de helft van de suiker in een pan tot het kookpunt.
- Los de couverture op in de hete melk.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Klop de eidooiers met de resterende suiker tot een lichte en luchtige massa.
- Klop de slagroom bijna stijf.
- Roer de warme melk geleidelijk door de dooiermassa.
- Breng dit mengsel al roerend aan de kook.
- Voeg de geweekte gelatineblaadjes toe, gevolgd door de koffie en een scheutje Marakesch koffielikeur.
- Plaats de kom in een grotere kom gevuld met ijswater en laat het mengsel hangend worden.
- Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom door het mengsel.
- Schep de bavarois in kleine glaasjes en laat het opstijven in de koelkast.
AFWERKING:
- Klop wat slagroom lobbig en verdeel dit over de bavarois.
- Leg een physalisbes op de room.
- Bestuif het geheel met cacaopoeder voor een elegante afwerking.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze verrukkelijke bavarois als een verfijnde amuse, perfect voor een feestelijke gelegenheid. De toevoeging van cacaopoeder en physalisbessen zorgt voor een mooie presentatie.