Café Bavarois met een Vleugje Marakesch

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 dl sterke koffie
  • 1,5 dl volle melk
  • 75 g kristalsuiker
  • 80 g eidooiers
  • 50 g couverture chocolade
  • Marakesch koffielikeur
  • 6 g gelatineblaadjes
  • 2,5 dl slagroom

GARNERING:

  • Slagroom
  • Cacaopoeder
  • Physalisbessen

Instructies

  • Verhit de melk samen met de helft van de suiker in een pan tot het kookpunt.
  • Los de couverture op in de hete melk.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Klop de eidooiers met de resterende suiker tot een lichte en luchtige massa.
  • Klop de slagroom bijna stijf.
  • Roer de warme melk geleidelijk door de dooiermassa.
  • Breng dit mengsel al roerend aan de kook.
  • Voeg de geweekte gelatineblaadjes toe, gevolgd door de koffie en een scheutje Marakesch koffielikeur.
  • Plaats de kom in een grotere kom gevuld met ijswater en laat het mengsel hangend worden.
  • Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom door het mengsel.
  • Schep de bavarois in kleine glaasjes en laat het opstijven in de koelkast.

AFWERKING:

  • Klop wat slagroom lobbig en verdeel dit over de bavarois.
  • Leg een physalisbes op de room.
  • Bestuif het geheel met cacaopoeder voor een elegante afwerking.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze verrukkelijke bavarois als een verfijnde amuse, perfect voor een feestelijke gelegenheid. De toevoeging van cacaopoeder en physalisbessen zorgt voor een mooie presentatie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse
Land van herkomst Marokko