Een elegant voorgerecht van carpaccio met dunne plakjes ossehaas, gegarneerd met verse rucola, goudbruin geroosterde pijnboompitten, kappertjes en vers geschaafde Parmezaanse kaas. Het gerecht is licht besprenkeld met knoflook-olijfolie en gepresenteerd in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten.

Carpaccio van Ossehaas met Parmezaanse Kaas en Pijnboompitten

Geniet van een klassieke Italiaanse carpaccio met de rijke smaak van parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten, perfect voor een lichte maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 dl olijfolie
  • 250 g ossehaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 100 g rucola raketkruid of waterkers
  • 2 eetlepels kappertjes potje
  • 125 g parmezaanse kaas

Instructies

  • Knoflookolie maken: Meng de fijngehakte knoflook met de olijfolie.
  • Ossehaas voorbereiden: Leg de ossehaas een paar minuten in de diepvries en snijd het vervolgens in heel dunne plakken.
  • Indien nodig, leg de plakken tussen plasticfolie en plet ze voorzichtig met een deegroller.
  • Opmaken: Bestrijk de borden met knoflookolie.
  • Schik de dunne plakken ossehaas op de borden.
  • Pijnboompitten roosteren: Rooster de pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan.
  • Serveren: Schik de rucola in het midden van de ossehaas.
  • Garneer met de geroosterde pijnboompitten en kappertjes.
  • Schaaf de parmezaanse kaas er aan tafel over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een lichte, frisse Pinot Grigio of een Soave uit Italië zou perfect passen bij de delicate smaken van de carpaccio en de rijke parmezaanse kaas.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 27 g | Vet: 24 g | Zout: 350 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Feestdagen etc Kerst