Carpaccio volgens 't Zusje Recept

Carpaccio volgens 't Zusje recept

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de carpaccio:

  • 4 porties rundercarpaccio
  • Gemengde sla
  • Kruidendressing naar keuze en naar smaak
  • Balsamicodressing
  • Parmezaanse kaasvlokken
  • Pittenmix
  • Kervel

Voor de truffelmayonaise:

  • 100 gram mayonaise
  • 10 gram truffeltapenade
  • 10 ml truffelolie
  • 10 ml water

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de truffelmayonaise goed door elkaar in een mengkom.
  • Maak de gemengde sla aan met de kruidendressing.
  • Leg de porties carpaccio op tapasschaaltjes en trek een zigzagsgewijze streep van de truffelmayonaise over de carpaccio.
  • Herhaal dit met de balsamicodressing.
  • Bestrooi de carpaccio met Parmezaanse kaasvlokken en de pittenmix.
  • Leg in het midden van elke portie een handje aangemaakte salade en maak het geheel af met een takje kervel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past uitstekend bij deze carpaccio.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Tapas / Voorgerechten
Land van herkomst Italië / Nederland