Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- tapasschaaltjes
- Lepel
Ingrediënten
Voor de carpaccio:
- 4 porties rundercarpaccio
- Gemengde sla
- Kruidendressing naar keuze en naar smaak
- Balsamicodressing
- Parmezaanse kaasvlokken
- Pittenmix
- Kervel
Voor de truffelmayonaise:
- 100 gram mayonaise
- 10 gram truffeltapenade
- 10 ml truffelolie
- 10 ml water
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de truffelmayonaise goed door elkaar in een mengkom.
- Maak de gemengde sla aan met de kruidendressing.
- Leg de porties carpaccio op tapasschaaltjes en trek een zigzagsgewijze streep van de truffelmayonaise over de carpaccio.
- Herhaal dit met de balsamicodressing.
- Bestrooi de carpaccio met Parmezaanse kaasvlokken en de pittenmix.
- Leg in het midden van elke portie een handje aangemaakte salade en maak het geheel af met een takje kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past uitstekend bij deze carpaccio.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g