Een luxueuze en feestelijke foto van champagne sorbet, geserveerd in elegante kristallen dessertglazen. De sorbet heeft een bleke, romige textuur en is gegarneerd met verse muntblaadjes en een schijfje citroen. De setting toont een vintage keuken met houten werkbladen, pastelgroene en blauwe kastjes, en zacht natuurlijk licht dat door een raam valt. Details zoals een fles champagne, een citruspers en een ijsschep creëren een feestelijke en verfijnde sfeer.

Champagne Sorbet met Citrusvruchten

Een feestelijke en verfrissende champagne sorbet met een vleugje citrus, ideaal voor speciale gelegenheden.
Porties: 4
(+ 3 uur invriezen) 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 citroen uitgeperst
  • 1 sinaasappel uitgeperst
  • 4 eetlepels zoetstof
  • 20 cl water
  • 20 cl champagne
  • Muntblaadjes voor garnering

Instructies

Voorbereiding:

  • Pers de citroen en sinaasappel uit en vang het sap op.

Basis Mengsel:

  • Los de zoetstof op in het water.
  • Meng het citrusvruchtensap en de champagne door de zoete wateroplossing.

Invriezen:

  • Giet het mengsel in een grote sorbetmaker of een afsluitbare bak.
  • Plaats in de vriezer en laat het gedurende 1 uur opstijven.
  • Roer het mengsel elk half uur door met een vork om ijskristallen te breken.
  • Herhaal dit proces gedurende 3 uur tot de sorbet een romige consistentie heeft.

Serveren:

  • Schep de champagne sorbet in bolletjes met een ijsschep.
  • Garneer met verse muntblaadjes en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Perfect als verfrissend dessert of feestelijke traktatie bij een glas champagne.
Wijnadvies:
Serveer de sorbet met dezelfde champagne die in het recept is gebruikt voor een harmonieuze smaakbeleving.

Voedingswaarden

Calories: 90 kcal | koolhydraten: 18 g | Zout: 0.01 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw / Valentijnsdag