Feestelijke Saffraansaus voor Vis
Een rijke en feestelijke saffraansaus, ideaal om over visgerechten te serveren. De combinatie van saffraan, visfond en een vleugje citroen zorgt voor een luxe smaakervaring.
Equipment
- Lepel om te roeren
Ingrediënten
- 15 saffraandraadjes
- 2 eetlepels heet water
- 1 sjalotje fijngesneden
- 1 eetlepel boter
- 1 ½ dl droge witte wijn
- 4 dl visfond
- 1 ¼ dl crème fraîche
- 1 eidooier
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Citroensap naar smaak
Instructies
- Week de saffraandraadjes in 2 eetlepels heet water gedurende 5 minuten.
- Bak het fijngesneden sjalotje in 1 eetlepel boter gedurende 5 minuten.
- Voeg de droge witte wijn, visfond, saffraan en het weekwater toe.
- Laat de saus zachtjes inkoken tot de helft.
- Roer de crème fraîche door de saus en verwarm goed door.
- Klop de eidooier los met 2 eetlepels hete saus en voeg dit mengsel van het vuur af toe aan de saus.
- Klop goed door.
- Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap naar wens.
- Serveer de saus over gepocheerde of zacht gebakken vis.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, die goed samengaat met de delicate smaak van de saffraansaus.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 2 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1 g