Feestelijke Saffraansaus voor Vis

Feestelijke Saffraansaus voor Vis

Een rijke en feestelijke saffraansaus, ideaal om over visgerechten te serveren. De combinatie van saffraan, visfond en een vleugje citroen zorgt voor een luxe smaakervaring.
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Lepel om te roeren

Ingrediënten

  • 15 saffraandraadjes
  • 2 eetlepels heet water
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ½ dl droge witte wijn
  • 4 dl visfond
  • 1 ¼ dl crème fraîche
  • 1 eidooier
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Citroensap naar smaak

Instructies

  • Week de saffraandraadjes in 2 eetlepels heet water gedurende 5 minuten.
  • Bak het fijngesneden sjalotje in 1 eetlepel boter gedurende 5 minuten.
  • Voeg de droge witte wijn, visfond, saffraan en het weekwater toe.
  • Laat de saus zachtjes inkoken tot de helft.
  • Roer de crème fraîche door de saus en verwarm goed door.
  • Klop de eidooier los met 2 eetlepels hete saus en voeg dit mengsel van het vuur af toe aan de saus.
  • Klop goed door.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap naar wens.
  • Serveer de saus over gepocheerde of zacht gebakken vis.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, die goed samengaat met de delicate smaak van de saffraansaus.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 2 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst