Filodeegbarquette gevuld met black tiger garnalen en frisse salade in Mexicaanse keuken.

Filodeeg Barquette met Black Tiger Garnalen en Frisse Salade

Knapperige filodeeg barquettes gevuld met smaakvolle Black Tiger garnalen en een frisse salade, perfect voor een elegant voorgerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de Barquette:

  • 100 g boter gesmolten
  • 4 vellen filodeeg

Voor de Dressing:

  • 3 dl arbequina olijfolie
  • 0,5 dl frambozenazijn
  • 1 eetlepel Limburgse mosterd
  • Zout en peper

Voor de Garnering:

  • 1 bosje kervel

Voor de Mayonaise:

  • 80 g eigeel gepasteuriseerd
  • 2 theelepels Limburgse mosterd
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 3 dl zonnebloemolie
  • Zout peper en worcestersaus

Voor de Salade:

  • 80 g sjalotten fijngesnipperd
  • 1 frisée sla
  • 1 bosje radijs in fijne julienne gesneden

Instructies

Voorbereiding:

  • Barquettes: Snijd de filodeegvellen in vieren, bestrijk ze met gesmolten boter en druk ze in bakvormpjes.
  • Bak ze op 180°C gedurende 8 minuten tot ze goudbruin zijn en laat afkoelen.
  • Black Tiger Garnalen: Snipper de sjalot en fruit deze samen met tijm en laurier in een beetje olijfolie.
  • Voeg de garnalen toe en bak kort tot ze kleuren.
  • Blus af met witte wijn, breng aan de kook, voeg visfond toe, en kook opnieuw.
  • Giet het mengsel in een kom en laat afkoelen.
  • Haal de staarten van de garnalen, pel ze, en verwijder het darmkanaal.
  • Bewaar de koppen voor garnering.
  • Reduceer het kookvocht tot de helft en laat afkoelen.
  • Salade: Pluk het gele van de frisée en leg in ijswater.
  • Snijd de radijs in julienne en leg ook in ijswater.
  • Dressing: Meng de mosterd en frambozenazijn, voeg de gereduceerde garnalensaus toe en daarna olijfolie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Mayonaise: Meng eigeel met mosterd, azijn, zout en peper.
  • Voeg al roerende zonnebloemolie toe tot een emulsie ontstaat en breng op smaak met worcestersaus.

Bereiding:

  • Salade: Laat de frisée en radijs uitlekken, meng met sjalot en dressing en breng op smaak.
  • Vul hiermee de barquettes.
  • Dresseren: Maak een sausspiegeltje van de mayonaise op het bord.
  • Plaats de barquettes in het midden, leg er twee garnalenstaarten op en garneer met een garnalenkop en wat kervel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Hapjes / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Lente / Zomer