Frisse Beef Sukiyaki met Ananas en Peultjessalade
Een heerlijke, Oosterse maaltijd met malse beef sukiyaki, frisse ananas en een knapperige peultjessalade.
Equipment
- kookpan
- Ruime schaal
Ingrediënten
- 1 pak Conimex Beef Sukiyaki maaltijdpakket
- 300 g biefstukreepjes
- 300 g peultjes
- 1 blikje ananasstukjes
- 6 lente-uitjes
- 3 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel Conimex Sojasaus
- Conimex Wok Olie
Instructies
- Meng de marinademix (uit het maaltijdpakket) met 2 eetlepels olie in een kom.
- Voeg de biefstukreepjes toe en laat 10 minuten marineren.
- Rijst koken:
- Kook de rijst (uit het maaltijdpakket) in 15 minuten gaar volgens de verpakking.
- Giet af en houd warm.
- Peultjessalade:
- Kook de peultjes in 5 minuten beetgaar, giet af en spoel koud.
- Laat de ananasstukjes uitlekken en vang het vocht op.
- Snijd de lente-uitjes in smalle reepjes.
- Meng in een ruime schaal het citroensap, 6 eetlepels olie, de sojasaus en 1-2 eetlepels van het opgevangen ananasvocht.
- Voeg de peultjes en lente-uitjes toe en meng goed.
- Beef sukiyaki:
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de gemarineerde biefstukreepjes 3 minuten.
- Voeg 2 dl koud water en de sausmix (uit het maaltijdpakket) toe, breng al roerend aan de kook.
- Voeg de Mirin (uit het maaltijdpakket) en de ananasstukjes toe en warm 1 minuut mee.
- Serveren:
- Verdeel de rijst over de borden.
- Schep de beef sukiyaki ernaast en serveer met de frisse peultjessalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij de lichte en frisse smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 28 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 12 g