Frisse Thaise papayasalade met limoen

Frisse Thaise papayasalade met limoen

Deze verfrissende Thaise papayasalade is pittig, knapperig en zit boordevol smaak. Perfect als licht voorgerecht of bijgerecht op warme dagen.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 0,5 el palmsuiker
  • 1,5 el vissaus nam-pla / veggie: 1 tl zout
  • 2 el geroosterde pinda's
  • 2 el limoensap
  • 2 tomaten
  • 2 tot 4 kleine Thaise chilipepers gekneusd
  • 2 mokken groene papaya grof geraspt (of harde groene appel)
  • 3 teentjes knoflook gepeld
  • 30 cm kousenband in stukjes van 4 cm
  • 1 el gedroogde garnalen 10 minuten geweld in warm water (optioneel)

Instructies

  • Schil de groene papaya of appel en rasp grof.
  • Doe knoflook en chilipepers in een vijzel en stamp fijn.
  • Voeg palmsuiker, kousenband en (optioneel) garnalen toe en stamp voorzichtig verder.
  • Voeg tomaten toe en druk ze voorzichtig stuk.
  • Voeg papaya, limoensap, vissaus (of zout) en pinda's toe.
  • Stamp nog 1 minuut en meng alles goed door elkaar met een lepel.
  • Serveer direct, eventueel met kleefrijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Heerlijk met kleefrijst en extra partjes limoen voor een frisse toets.
Wijnadvies:

Serveer met een droge Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Lunch / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Thailand
Jaargetijde: Zomer