Frisse Thaise papayasalade met limoen
Deze verfrissende Thaise papayasalade is pittig, knapperig en zit boordevol smaak. Perfect als licht voorgerecht of bijgerecht op warme dagen.
Ingrediënten
- 0,5 el palmsuiker
- 1,5 el vissaus nam-pla / veggie: 1 tl zout
- 2 el geroosterde pinda's
- 2 el limoensap
- 2 tomaten
- 2 tot 4 kleine Thaise chilipepers gekneusd
- 2 mokken groene papaya grof geraspt (of harde groene appel)
- 3 teentjes knoflook gepeld
- 30 cm kousenband in stukjes van 4 cm
- 1 el gedroogde garnalen 10 minuten geweld in warm water (optioneel)
Instructies
- Schil de groene papaya of appel en rasp grof.
- Doe knoflook en chilipepers in een vijzel en stamp fijn.
- Voeg palmsuiker, kousenband en (optioneel) garnalen toe en stamp voorzichtig verder.
- Voeg tomaten toe en druk ze voorzichtig stuk.
- Voeg papaya, limoensap, vissaus (of zout) en pinda's toe.
- Stamp nog 1 minuut en meng alles goed door elkaar met een lepel.
- Serveer direct, eventueel met kleefrijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk met kleefrijst en extra partjes limoen voor een frisse toets. Wijnadvies:
Serveer met een droge Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.
Heerlijk met kleefrijst en extra partjes limoen voor een frisse toets. Wijnadvies:
Serveer met een droge Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g