Frisse Zalmtartaar met Limoen en Basilicum in Slablaadjes

Een verse zalmtartaar met basilicum, geserveerd in kleine blaadjes lollo bionda sla, gegarneerd met dunne reepjes limoenschil en verse basilicumblaadjes in een lichte vintage keuken met pasteltinten en retro-accenten.

Frisse Zalmtartaar met Limoen en Basilicum in Slablaadjes

Een frisse en verfijnde zalmtartaar met basilicum, geserveerd in slablaadjes voor een elegante start van je maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 250 g verse zalm gefileerd en ontveld
  • 100 g gerookte zalm
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels heel fijngehakte basilicum
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • 8 blaadjes lollo bionda slasoort, uit het hart van de krop
  • 8 blaadjes basilicum

Instructies

  • Snijd de verse en gerookte zalm in kleine stukjes.
  • Schil de limoen dun en snijd de schil in dunne reepjes.
  • Kook de limoenreepjes 3 minuten in kokend water, koudspoelen, opnieuw koken en koudspoelen.
  • Laat uitlekken.
  • Pers het sap uit de limoen.
  • Meng de zalmsoorten met de basilicum en breng op smaak met limoensap, zout en peper.
  • Serveer de zalmtartaar in de blaadjes lollo bionda.
  • Garneer met de limoenreepjes en basilicumblaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer een frisse Sauvignon Blanc of een Chablis bij de zalmtartaar voor een perfecte balans van smaken.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 18 g | Vet: 10 g | Zout: 300 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Lente / Zomer