Een verse zalmtartaar met basilicum, geserveerd in kleine blaadjes lollo bionda sla, gegarneerd met dunne reepjes limoenschil en verse basilicumblaadjes in een lichte vintage keuken met pasteltinten en retro-accenten.

Frisse Zalmtartaar met Limoen en Basilicum in Slablaadjes

Een frisse en verfijnde zalmtartaar met basilicum, geserveerd in slablaadjes voor een elegante start van je maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g verse zalm gefileerd en ontveld
  • 100 g gerookte zalm
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels heel fijngehakte basilicum
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • 8 blaadjes lollo bionda slasoort, uit het hart van de krop
  • 8 blaadjes basilicum

Instructies

  • Snijd de verse en gerookte zalm in kleine stukjes.
  • Schil de limoen dun en snijd de schil in dunne reepjes.
  • Kook de limoenreepjes 3 minuten in kokend water, koudspoelen, opnieuw koken en koudspoelen.
  • Laat uitlekken.
  • Pers het sap uit de limoen.
  • Meng de zalmsoorten met de basilicum en breng op smaak met limoensap, zout en peper.
  • Serveer de zalmtartaar in de blaadjes lollo bionda.
  • Garneer met de limoenreepjes en basilicumblaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer een frisse Sauvignon Blanc of een Chablis bij de zalmtartaar voor een perfecte balans van smaken.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 18 g | Vet: 10 g | Zout: 300 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Lente / Zomer