Gegratineerde Kreeft met Kruidenboter

Deze gegratineerde kreeft met kruidenboter is een luxe hapje voor speciale gelegenheden. De kreeft wordt overgoten met een heerlijk mengsel van boter, knoflook en Provençaalse kruiden en onder de grill gegratineerd tot perfectie. Serveer met knapperig stokbrood!
Porties: 4
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kreeft gekookt
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 2 flinke eetlepels boter
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Smelt de boter in een kleine steelpan en voeg de geperste knoflook, Provençaalse kruiden, peper en zout toe.
  • Verwarm de grill voor op hoge temperatuur.
  • Gebruik een kwastje om de kreeft ruim in te smeren met de gekruide boter.
  • Plaats de kreeft onder de grill en bak hem tot hij goed warm is en de boter bubbelt, ongeveer 5-7 minuten.
  • Serveer de gegratineerde kreeft direct met knapperig stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze gegratineerde kreeft past perfect bij een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc. De boterige en kruidige smaken van de kreeft worden mooi in balans gebracht door de frisse tonen van de wijn.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw