Gegratineerde Oesters met Dragon en Spinazie

Gegratineerde Oesters met Dragon en Spinazie

Deze gegratineerde oesters met een romige dragonsaus en spinazie zijn het perfecte verfijnde voorgerecht voor speciale gelegenheden. Een luxe gerecht dat snel en eenvoudig te bereiden is!
Porties: 3
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kookpan
  • Oesterschelp of schaaltjes
  • klopper

Ingrediënten

  • 12 oesters
  • 3 dl witte wijn
  • 2 eetlepels verse dragon
  • 400 g spinazie
  • 2 dl room
  • 50 g boter
  • 2 eierdooiers
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Kook de spinazie, hak het fijn en breng op smaak met zout en peper.
  • Open de oesters en bewaar het oestervocht.
  • Laat het oestervocht en de witte wijn inkoken tot de helft.
  • Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot de saus licht bindt.
  • Roer de boter in klontjes door de saus.
  • Klop de eierdooiers los en voeg deze van het vuur af toe aan de saus.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en verse dragon.
  • Verdeel de spinazie over kleine schaaltjes of schelpen en leg de oesters erop.
  • Bedek de oesters met de saus en gratineer ze in de oven tot ze goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer deze gegratineerde oesters met een frisse, droge witte wijn zoals een Chablis of een Sancerre. De mineraliteit van de wijn sluit mooi aan bij de zilte smaak van de oesters.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw