Gegrilde Courgetterolletjes met Tonijnvulling
Equipment
- keukenmachine of staafmixer
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blikje tonijn op water 185 g, uitgelekt
- 2 eetlepels mayonaise
- ½ zakje verse dille à 15 g
- 2 eetlepels kappertjes potje, fijngehakt
- Versgemalen zwarte peper
Instructies
- Verwarm de grillpan voor.
- Snijd elke courgette met een groot scherp mes in de lengte in 6 dunne plakken.
- Bestrijk beide kanten van de plakken met olijfolie.
- Grill de courgetteplakken in de voorverwarmde grillpan gedurende 3-4 minuten, tot ze bruin en gaar zijn, keer ze halverwege om.
- Laat de gegrilde courgetteplakken afkoelen.
- Pureer de tonijn met mayonaise in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Hou enkele takjes dille apart voor garnering en snijd de rest van de dille fijn.
- Meng de fijngesneden dille en kappertjes door het tonijnmengsel.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Dep de courgetteplakken droog en bestrijk ze dun met het tonijnmengsel.
- Rol de plakken voorzichtig op en zet ze vast met cocktailprikkers.
- Zet de rolletjes rechtop op een schaal en garneer met de apartgehouden dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 185 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 16 g | Vet: 11 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g