Gegrilde Mosselspiesjes met Garnalen en Spek

Smaakvolle spiesjes met mosselen, garnalen, spek en zilveruitjes, gemarineerd in een frisse soja-citroenmarinade en perfect gegrild.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • grill
  • kwastje
  • spiesen

Ingrediënten

  • 1 scheutje sojasaus
  • 3 eetlepels olie
  • 50 g doorregen spek in smalle repen gesneden
  • 100 g grote garnalen of shrimps ontdooid
  • 12 zilveruitjes uitgelekt
  • 400 g gekookte mosselen
  • Sap van 1/2 citroen
  • Chilipeper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snijd het spek in smalle repen.
  • Rijg de mosselen, garnalen, zilveruitjes en spek afwisselend aan grillspiesen.
  • Meng de sojasaus, citroensap en olie in een kom tot een marinade.
  • Bestrijk de spiesjes met de marinade.
  • Leg de spiesjes onder de grill en draai ze eenmaal om zodat ze gelijkmatig garen.
  • Bestrooi met zout en chilipeper naar smaak.
  • Serveer de mosselspiesjes direct met geroosterd witbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade en een partje citroen voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een droge Duitse Riesling vormt een uitstekende aanvulling op de zeevruchten in dit gerecht, dankzij zijn frisse zuurgraad en fruitige tonen.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 24 g | Vet: 18 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Varkensvlees / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Duitsland
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij