Gegrilde Mosselspiesjes met Garnalen en Spek
Smaakvolle spiesjes met mosselen, garnalen, spek en zilveruitjes, gemarineerd in een frisse soja-citroenmarinade en perfect gegrild.
Equipment
- grill
- kwastje
- spiesen
Ingrediënten
- 1 scheutje sojasaus
- 3 eetlepels olie
- 50 g doorregen spek in smalle repen gesneden
- 100 g grote garnalen of shrimps ontdooid
- 12 zilveruitjes uitgelekt
- 400 g gekookte mosselen
- Sap van 1/2 citroen
- Chilipeper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Snijd het spek in smalle repen.
- Rijg de mosselen, garnalen, zilveruitjes en spek afwisselend aan grillspiesen.
- Meng de sojasaus, citroensap en olie in een kom tot een marinade.
- Bestrijk de spiesjes met de marinade.
- Leg de spiesjes onder de grill en draai ze eenmaal om zodat ze gelijkmatig garen.
- Bestrooi met zout en chilipeper naar smaak.
- Serveer de mosselspiesjes direct met geroosterd witbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en een partje citroen voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een droge Duitse Riesling vormt een uitstekende aanvulling op de zeevruchten in dit gerecht, dankzij zijn frisse zuurgraad en fruitige tonen.
Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 24 g | Vet: 18 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 2 g