Geitenkaasje in Spek met Honing-Tijmsaus
Heerlijke gebakken geitenkaasjes in spek met een rijke honing-tijmsaus, ideaal voor een feestelijk voorgerecht. Gebasseerd op een recept van Restaurantketen 't Zusje
Equipment
- klein pannetje
Ingrediënten
- 200 g geitenkaas zonder korst
- 4 plakjes ontbijtspek
- 4 handjes gemengde sla
- 1 tl honing
- 2 takjes tijm
- 100 ml rode wijn
- 50 ml kalfsjus
- 4 royale toastjes
- Sladressing
Instructies
- Spoel de takjes tijm af en fruit deze kort in roomboter, zonder dat ze verkleuren.
- Blus de tijm af met rode wijn en laat dit mengsel tot de helft inkoken.
- Voeg honing en kalfsjus toe en laat de saus inkoken tot je nog maar een kwart over hebt.
- Snijd de geitenkaas in vier porties en rol elk stukje in een plakje spek.
- Bak de geitenkaasjes in een pan tot het spek mooi bruin is en de geitenkaas warm en zacht is.
Dresseren:
- Meng de gemengde sla met een beetje sladressing en verdeel dit over de bordjes.
- Plaats de toastjes bovenop de sla en leg daarop de gebakken geitenkaasjes.
- Schep tot slot een lepel van de honing-tijmsaus over het gerechtje voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een glas rode wijn, zoals een Merlot, vormt een mooie aanvulling op de smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 5 g