Goat cheese wrapped in bacon with honey-thyme sauce, served in a vibrant Mexican-inspired setting.

Geitenkaasje in Spek met Honing-Tijmsaus

Heerlijke gebakken geitenkaasjes in spek met een rijke honing-tijmsaus, ideaal voor een feestelijk voorgerecht.
Gebasseerd op een recept van Restaurantketen 't Zusje
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g geitenkaas zonder korst
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 handjes gemengde sla
  • 1 tl honing
  • 2 takjes tijm
  • 100 ml rode wijn
  • 50 ml kalfsjus
  • 4 royale toastjes
  • Sladressing

Instructies

  • Spoel de takjes tijm af en fruit deze kort in roomboter, zonder dat ze verkleuren.
  • Blus de tijm af met rode wijn en laat dit mengsel tot de helft inkoken.
  • Voeg honing en kalfsjus toe en laat de saus inkoken tot je nog maar een kwart over hebt.
  • Snijd de geitenkaas in vier porties en rol elk stukje in een plakje spek.
  • Bak de geitenkaasjes in een pan tot het spek mooi bruin is en de geitenkaas warm en zacht is.

Dresseren:

  • Meng de gemengde sla met een beetje sladressing en verdeel dit over de bordjes.
  • Plaats de toastjes bovenop de sla en leg daarop de gebakken geitenkaasjes.
  • Schep tot slot een lepel van de honing-tijmsaus over het gerechtje voor extra smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een glas rode wijn, zoals een Merlot, vormt een mooie aanvulling op de smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Kaas / Tapas / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst