Gemarineerde Oesterzwammen met Verse Kruiden

Porties: 1 personen
+ marineren 3 uur 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g oesterzwammen
  • 100 ml witte balsamicoazijn
  • 15 g verse peterselie fijngeknipt
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie optioneel

Instructies

  • Snijd de oesterzwammen in brede repen.
  • Breng in een steelpan de witte balsamicoazijn samen met 300 ml water aan de kook.
  • Voeg de oesterzwammen toe aan het kokende mengsel en laat ze 2-3 minuten koken.
  • Giet het vocht af en meng vervolgens de fijngeknipte peterselie en geperste knoflook door de oesterzwammen.
  • Laat de oesterzwammen enkele uren afgedekt marineren.
  • Breng op smaak met zout, peper en eventueel een scheutje olijfolie voor extra smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gemarineerde oesterzwammen als onderdeel van een antipasti plank of als voorgerecht. Geniet van de heerlijke mediterrane smaken!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Italië