Gemarineerde Oesterzwammen met Verse Kruiden
Ingrediënten
- 150 g oesterzwammen
- 100 ml witte balsamicoazijn
- 15 g verse peterselie fijngeknipt
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie optioneel
Instructies
- Snijd de oesterzwammen in brede repen.
- Breng in een steelpan de witte balsamicoazijn samen met 300 ml water aan de kook.
- Voeg de oesterzwammen toe aan het kokende mengsel en laat ze 2-3 minuten koken.
- Giet het vocht af en meng vervolgens de fijngeknipte peterselie en geperste knoflook door de oesterzwammen.
- Laat de oesterzwammen enkele uren afgedekt marineren.
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel een scheutje olijfolie voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gemarineerde oesterzwammen als onderdeel van een antipasti plank of als voorgerecht. Geniet van de heerlijke mediterrane smaken!