Een close-up van Gevulde Visrolletjes, gevuld met zalm en omwikkeld met norivellen, gegarneerd met botergebakken zeekraal en een saus eromheen. De kleurrijke Mexicaanse setting benadrukt de texturen en feestelijke presentatie van het gerecht. 🎏✨

Gestoomde Visrolletjes met Zalm en Nori

Delicate visrolletjes gevuld met zalm en omwikkeld met nori, perfect gestoomd voor een verfijnd voorgerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • magnetronfolie
  • Keukenmes
  • stoompan

Ingrediënten

  • tong- of tongscharfilets
  • 4 norivellen gedroogd zeewier
  • 100 g verse zalm
  • Zout
  • Peper

Optioneel:

  • toefjes zeekraal

Instructies

  • Leg de filets tussen huishoudfolie en sla ze met de zijkant van een breed mes zo plat mogelijk.
  • Knip de norivellen op maat, passend bij de filets.
  • Snijd de verse zalm in 4 dikke repen.
  • Leg elk filet op een stuk magnetronfolie, met de kant waar het vel heeft gezeten naar boven.
  • Bestrooi licht met zout en peper.
  • Leg een norivel op elk filet en plaats een reepje zalm aan het begin van de nori.
  • Rol de filets stevig op en wikkel ze strak in de magnetronfolie.
  • Plaats de visrolletjes in een stoompan boven kokend water en stoom ze in 6-8 minuten gaar.
  • Laat de rolletjes iets afkoelen en verwijder voorzichtig de folie.
  • Snijd de rolletjes schuin in 3 stukken en serveer ze op borden.
  • Garneer eventueel met in boter gebakken zeekraal en serveer met een bijpassende saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Sake past perfect bij dit verfijnde gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 3 g | Vet: 1 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Japan
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc Kerst