Gevulde Wildzwijnrollade met Pruimen-Sjalotsaus

Gevulde Wildzwijnrollade met Pruimen-Sjalotsaus

Deze gevulde wildzwijnrollade met een rijke pruimen-sjalotsaus is een elegant en feestelijk hoofdgerecht. De combinatie van wildvlees, pistachenoten, kaas en een romige saus zorgt voor een bijzondere smaakbeleving.
Porties: 4
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 g wildzwijnrolladevlees
  • 200 g rundergehakt
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 eetlepel Zaanse mosterd
  • Gehakte peterselie naar smaak
  • 75 g pistachenoten gehakt
  • 50 g gatenkaas geraspt
  • 40 g boter
  • 200 g sjalotjes in kwarten gesneden
  • 12 pruimen in appelsap geweekt
  • 400 ml wildfond
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 ½ dl 'room-culinair'

Instructies

  • Bestrijk het wildzwijnrolladevlees met een mengsel van rundergehakt, zout, peper, Zaanse mosterd, gehakte peterselie, gehakte pistachenoten en geraspte gatenkaas.
  • Rol het vlees strak op en bind het vast met rolladetouw of een netje van de slager.
  • Braad de rollade rondom bruin in verhitte boter.
  • Voeg de sjalotjes en pruimen toe en bak ze kort mee.
  • Blus af met wildfond en voeg het takje tijm en laurierblad toe.
  • Smoor het geheel gedurende 1 ½ uur.
  • Houd de rollade warm in aluminiumfolie.
  • Zeef de jus en laat het tot de helft inkoken.
  • Roer de room-culinair door de saus en laat de saus licht binden.
  • Serveer de gevulde wildzwijnrollade met de pruimen-sjalotsaus, samen met aardappel-knolselderijpuree.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een volle rode wijn zoals een Syrah of een Cabernet Sauvignon, die goed past bij de rijke smaken van het wild en de pruimen-sjalotsaus.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 40 g | Vet: 45 g | Zout: 2.2 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst