Groene Asperges met Rode Pesto

Gegrilde groene asperges met een rijke rode pesto, gegarneerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten en verse basilicum op een rustieke houten tafel.

Groene Asperges met Rode Pesto

Groene asperges met zelfgemaakte rode pesto. Een eenvoudig en smaakvol lentegerecht.
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram groene asperges

Voor de pesto:

  • 6 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels pijnboompitten of cashewnoten
  • 4 eetlepels1 basilicum
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de pesto met een staafmixer tot een gladde pasta.
  • Leg de asperges in kokend water en kook ze in 5 minuten beetgaar.
  • Verdeel de asperges over 2 borden en giet de pesto erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met verse pasta.
Wijnadvies:
  • Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de groene asperges en rode pesto.
  • Soave: Een Italiaanse witte wijn met fruitige en bloemige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pasta / Saus / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Pasen