Groene Asperges met Rode Pesto
Groene asperges met zelfgemaakte rode pesto. Een eenvoudig en smaakvol lentegerecht.
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram groene asperges
Voor de pesto:
- 6 tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels water
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels pijnboompitten of cashewnoten
- 4 eetlepels1 basilicum
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de pesto met een staafmixer tot een gladde pasta.
- Leg de asperges in kokend water en kook ze in 5 minuten beetgaar.
- Verdeel de asperges over 2 borden en giet de pesto erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met verse pasta.
Wijnadvies:
- Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de groene asperges en rode pesto.
- Soave: Een Italiaanse witte wijn met fruitige en bloemige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 5 g