Hamrolletjes met gorgonzola en ananas

Een elegant opgemaakt bord met hamrolletjes gevuld met romige gorgonzola, fijngesneden ananas en komkommer. De ham is strak opgerold, met een garnering van verse peterselie. Krokante toast ligt ernaast als smaakvolle aanvulling. Op de rustieke houten tafel liggen een linnen servet, een vintage mes en een klein schaaltje met extra vulling. Zachte natuurlijke verlichting benadrukt de delicate texturen en frisse kleuren van het gerecht.

Hamrolletjes met gorgonzola en ananas

Heerlijke hamrolletjes gevuld met een smeuïge gorgonzolacrème, ananas en komkommer, een smaakvol en makkelijk borrelhapje.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
koelen 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 schijven ananas uit blik
  • ½ komkommer
  • 150 gram gorgonzola of andere pittige kaas
  • 4 niet te dunne plakken magere achterham
  • Enkele eetlepels koffie- of slagroom
  • Peterselie
  • Verse toast

Instructies

  • Maak de ananas fijn.
  • Schil de komkommer, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees fijn.
  • Prak de kaas fijn en meng met ananas en komkommer.
  • Voeg koffie- of slagroom toe tot een smeuïge massa.
  • Leg de hamplakken op een plank en verdeel de kaasmassa erover.
  • Rol de hamplakken op.
  • Verpak in aluminiumfolie en bewaar 1 uur in de koelkast.
  • Garneer met peterselie.
  • Serveer met toast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Varieer met verschillende soorten kaas en fruit.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio, of een fruitige rode wijn, zoals Beaujolais.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 12 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Fruit / Hapjes / Kaas / Koude Hapjes / Tapas / Varkensvlees
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Borrel / Verjaardag