Hamrolletjes met gorgonzola en ananas
Heerlijke hamrolletjes gevuld met een smeuïge gorgonzolacrème, ananas en komkommer, een smaakvol en makkelijk borrelhapje.
Equipment
Ingrediënten
- 2 schijven ananas uit blik
- ½ komkommer
- 150 gram gorgonzola of andere pittige kaas
- 4 niet te dunne plakken magere achterham
- Enkele eetlepels koffie- of slagroom
- Peterselie
- Verse toast
Instructies
- Maak de ananas fijn.
- Schil de komkommer, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees fijn.
- Prak de kaas fijn en meng met ananas en komkommer.
- Voeg koffie- of slagroom toe tot een smeuïge massa.
- Leg de hamplakken op een plank en verdeel de kaasmassa erover.
- Rol de hamplakken op.
- Verpak in aluminiumfolie en bewaar 1 uur in de koelkast.
- Garneer met peterselie.
- Serveer met toast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Varieer met verschillende soorten kaas en fruit.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio, of een fruitige rode wijn, zoals Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 12 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g