Haring-Amuse met Frisse Appelreepjes en Bieslook

Haring-Amuse met Frisse Appelreepjes en Bieslook

Verfrissende haring-amuse met dunne appelreepjes en een vleugje citroen. Een heerlijke, lichte snack voor feestelijke gelegenheden!
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Haringfilets vers of uit een potje, in kleine stukjes gesneden
  • Friszure appels zoals Granny Smith, in dunne reepjes gesneden
  • Citroensap
  • Verse bieslook fijngehakt
  • Zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Marineer de dunne appelreepjes kort in citroensap om verkleuring te voorkomen en een frisse smaak toe te voegen.
  • Leg op elk stukje haringfilet een paar reepjes appel.
  • Bestrooi de haring en appelreepjes met zwarte peper naar smaak.
  • Garneer de amuse met fijngehakte verse bieslook.
  • Gebruik kleine prikkertjes om de haring en appelreepjes samen te serveren of presenteer de amuse op kleine amuselepels.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de haring-amuse op kleine amuselepels of op een mooi serveerschaaltje.
Deze haring-amuse met appelreepjes is een verrassend en smaakvol hapje, perfect voor een feestelijke gelegenheid of als een culinair hoogtepunt tijdens een gezellig samenzijn.
 
Wijnadvies:
Deze lichte amuse combineert goed met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Grüner Veltliner.

Voedingswaarden

Calories: 90 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 7 g | Vet: 4 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Fruit / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Feestdagen etc Kerst / Moederdag / Vaderdag