Hartige Gebakken Kaasplakken met Pijnboompitten
Probeer deze hartige gebakken kaasplakken met een knapperige korst van paneermeel en pijnboompitten. Perfect als bijgerecht of smaakvol hapje bij een stamppot of salade.
Ingrediënten
Instructies
- Druk de pijnboompitten mooi verdeeld in de kaasplakken.
- Klop het ei los met de koffiemelk, mosterd, peterselie, bieslook, een snufje zout en peper.
- Wentel elke kaasplak door de bloem (klop de overtollige bloem eraf), daarna door het ei-mengsel en vervolgens door het paneermeel.
- Zorg dat de plakken een egaal paneerlaagje hebben.
- Laat de gepaneerde kaasplakken een half uur in de koelkast opstijven.
- Verhit in een grote koekenpan de boter tot het schuim net wegtrekt en bak de kaasplakken op matig vuur aan beide kanten goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer ze bij andijviestamppot
Wijnadvies:
Serveer deze hartige kaasplakken met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay om de romigheid van de kaas in balans te brengen.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 18 g | Vet: 28 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1 g