Hartige Gebakken Kaasplakken met Pijnboompitten

Hartige Gebakken Kaasplakken met Pijnboompitten

Probeer deze hartige gebakken kaasplakken met een knapperige korst van paneermeel en pijnboompitten. Perfect als bijgerecht of smaakvol hapje bij een stamppot of salade.
Porties: 4 plakken
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 4 plakken jong belegen kaas ± 125 g per plak, zonder korst
  • 1 ei M
  • 1 eetlepel koffiemelk
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel bieslook
  • 50 g boter
  • Bloem voor het paneren
  • Paneermeel voor het paneren
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Druk de pijnboompitten mooi verdeeld in de kaasplakken.
  • Klop het ei los met de koffiemelk, mosterd, peterselie, bieslook, een snufje zout en peper.
  • Wentel elke kaasplak door de bloem (klop de overtollige bloem eraf), daarna door het ei-mengsel en vervolgens door het paneermeel.
  • Zorg dat de plakken een egaal paneerlaagje hebben.
  • Laat de gepaneerde kaasplakken een half uur in de koelkast opstijven.
  • Verhit in een grote koekenpan de boter tot het schuim net wegtrekt en bak de kaasplakken op matig vuur aan beide kanten goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer ze bij andijviestamppot

Wijnadvies:

Serveer deze hartige kaasplakken met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay om de romigheid van de kaas in balans te brengen.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 18 g | Vet: 28 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hapjes / Hartige taart / Kaas
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch