Italiaanse Baguette met Olijventapenade

Italiaanse Baguette met Olijventapenade

Italiaanse Baguette met Olijventapenade

Deze knapperige baguette met zelfgemaakte olijventapenade, verse tomaat en knoflook is perfect voor een Italiaanse lunch of brunch!
Porties: 4
Bereidingstijd: 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 tomaat fijngehakt
  • 2-3 takjes peterselie fijngehakt
  • 150 g groene olijven zonder pit
  • 7-8 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel citroensap
  • 8 schijfjes baguette

Instructies

  • Pel en snipper de knoflook.
  • Was de tomaat en de peterselie en snijd beide fijn.
  • Hak de olijven (op 2 stuks na) fijn in de keukenmachine.
  • Voeg tijdens het draaien langzaam 6 eetlepels olijfolie toe.
  • Roer de tomaat, peterselie (op 2 theelepels na) en knoflook door de olijventapenade.
  • Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Snijd de overgebleven olijven in ringetjes.
  • Verhit 1-2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en rooster de baguetteschijfjes goudbruin, zonder ze te donker te laten worden.
  • Bestrijk de baguettes met de olijventapenade en garneer met de overige olijven, tomaat en peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 0.08 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Brunch / Lunch / Snack
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Lactosevrij / Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Moederdag / Picknick / Verjaardag