Italiaanse Baguette met Olijventapenade
Deze knapperige baguette met zelfgemaakte olijventapenade, verse tomaat en knoflook is perfect voor een Italiaanse lunch of brunch!
Equipment
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 tomaat fijngehakt
- 2-3 takjes peterselie fijngehakt
- 150 g groene olijven zonder pit
- 7-8 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel citroensap
- 8 schijfjes baguette
Instructies
- Pel en snipper de knoflook.
- Was de tomaat en de peterselie en snijd beide fijn.
- Hak de olijven (op 2 stuks na) fijn in de keukenmachine.
- Voeg tijdens het draaien langzaam 6 eetlepels olijfolie toe.
- Roer de tomaat, peterselie (op 2 theelepels na) en knoflook door de olijventapenade.
- Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
- Snijd de overgebleven olijven in ringetjes.
- Verhit 1-2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en rooster de baguetteschijfjes goudbruin, zonder ze te donker te laten worden.
- Bestrijk de baguettes met de olijventapenade en garneer met de overige olijven, tomaat en peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 0.08 mg | Sugar: 1 g