Italiaanse Baguette met Olijventapenade

Italiaanse Baguette met Olijventapenade

Deze knapperige baguette met zelfgemaakte olijventapenade, verse tomaat en knoflook is perfect voor een Italiaanse lunch of brunch!
Porties: 4
Bereidingstijd: 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 tomaat fijngehakt
  • 2-3 takjes peterselie fijngehakt
  • 150 g groene olijven zonder pit
  • 7-8 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel citroensap
  • 8 schijfjes baguette

Instructies

  • Pel en snipper de knoflook.
  • Was de tomaat en de peterselie en snijd beide fijn.
  • Hak de olijven (op 2 stuks na) fijn in de keukenmachine.
  • Voeg tijdens het draaien langzaam 6 eetlepels olijfolie toe.
  • Roer de tomaat, peterselie (op 2 theelepels na) en knoflook door de olijventapenade.
  • Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Snijd de overgebleven olijven in ringetjes.
  • Verhit 1-2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en rooster de baguetteschijfjes goudbruin, zonder ze te donker te laten worden.
  • Bestrijk de baguettes met de olijventapenade en garneer met de overige olijven, tomaat en peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 0.08 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Brunch / Lunch / Snack
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Lactosevrij / Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Moederdag / Picknick / Verjaardag