Italiaanse Groentetaartjes met Gorgonzola
Deze heerlijke Italiaanse groentetaartjes met gorgonzola en een mix van seizoensgroenten zijn perfect voor een picknick of als voorgerecht.
Equipment
- 10 kleine quichevormpjes (ingevet)
- steunvulling
Ingrediënten
Instructies
- Meng de bloem met ½ theelepel zout en snijd de boter door de bloem.
- Voeg 3 eetlepels ijskoud water toe en kneed tot deeg.
- Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verdeel het deeg in 10 stukken, rol uit tot cirkels en bekleed de quichevormpjes.
- Bak de taartbodems 15 minuten blind.
- Kook de groenten 7 minuten, spoel af met koud water.
- Klop de eieren los met room, kaas, salie, zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verdeel de groenten en zonnebloempitten over de taartbodems en schenk het eimengsel erover.
- Bak 15-20 minuten tot de taartjes gaar en goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Verdicchio.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 8 g | Vet: 16 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g