Italiaanse mosselen met groentestoofpot, geserveerd in een kleurrijke schaal, met aardappelen, courgette, tomaten en uien, gegarneerd met verse basilicum.

Italiaanse Mosselen met Groentestoofpot

Geniet van deze Italiaanse klassieker: sappige mosselen gecombineerd met een rijke stoofpot van aardappelen, courgette, tomaten en geurige kruiden.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • ½ kopje olijfolie
  • 500 g aardappelen geschild en in stukken gesneden
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 2 courgettes in schijven gesneden
  • 4 tomaten gekruist en in blokjes gesneden
  • ¼ liter droge witte wijn
  • ¼ liter water
  • Tijm naar smaak
  • Basilicum naar smaak
  • Zout naar smaak, bij zoutarm dieet matig gebruiken
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Stoof de aardappelen gedurende 10 minuten, terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg de uien toe en stoof nog eens 5 minuten.
  • Voeg de courgettes toe en stoof opnieuw 5 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en stoof nogmaals 5 minuten.
  • Schenk de witte wijn en het water in de pan.
  • Breng op smaak met tijm, basilicum, zout (matig bij natriumarm dieet) en peper.
  • Voeg de mosselen toe aan de pan.
  • Dek de pan af en laat de mosselen 10-15 minuten koken, of totdat de schelpen openstaan.
  • Roer voorzichtig met een schuimspaan om de mosselen gelijkmatig te laten garen.
  • Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  • Serveer direct in diepe borden met wat kookvocht erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een knapperig glutenvrij broodje om de heerlijke saus op te dippen.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 28 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stoofpot / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Zomer