Kabeljauwfilet en Regenboogforel met Romige Mierikswortelsaus
Een verfijnd gerecht met zachte kabeljauw- en regenboogforelfilet in een romige mierikswortelsaus, perfect voor een bijzondere maaltijd.
Equipment
Ingrediënten
- 4 bosuitjes
- 1 winterpeen 200 gram
- 1 pot visfond 380 ml
- 2 eetlepels witte vermouth
- ½ eetlepel witte peperkorrels
- ½ zakje verse dille 15 gram
- ½ eetlepel geraspte mierikswortel
- 200 ml crème fraîche
- Zout en peper
- 30 gram bloem
- 400 gram kabeljauwfilet
- 400 gram regenboogforelfilet
- 50 gram boter
Instructies
- Maak de bosuitjes schoon en snijd 2 in dunne reepjes van 4 cm.
- Leg ze in de koelkast.
- Snijd de rest in ringetjes.
- Maak de winterpeen schoon en snijd een stukje van 4 cm in blokjes.
- Schaaf de rest van de wortel in dunne reepjes en zet in de koelkast.
- Breng de visfond aan de kook met vermouth, bosui ringetjes, wortelblokjes, peperkorrels en 2 takjes dille.
- Laat dit 12 minuten inkoken.
- Zeef de fond in een steelpan en voeg de mierikswortel en crème fraîche toe.
- Laat dit 5 minuten inkoken tot een lichtgebonden saus.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng bloem met zout en peper op een bord.
- Snijd de visfilets in repen van 4 cm en wentel door het bloemmengsel.
- Bak de kabeljauw in 25 gram boter gedurende 3 minuten lichtbruin, keer voorzichtig.
- Houd warm onder aluminiumfolie.
- Bak de regenboogforel op dezelfde manier in 15 gram boter.
- Smoor de bosui- en wortelreepjes 4 minuten zachtjes in de rest van de boter.
- Verdeel de mierikswortelsaus over de borden, schep het bosui-wortelmengsel in het midden en leg de visrepen eromheen.
- Garneer met dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gekookte krielaardappeltjes of tagliatelle (lintmacaroni).
Tip:
Voor een pittiger smaak voeg je 2 theelepels chilipoeder toe aan het bloemmengsel waarin de visrepen worden gewenteld.Magnetronbereiding:
Leg de visrepen in een cirkel in een ronde magnetronschaal, besprenkel ze met 2 eetlepels droge witte wijn, en verwarm afgedekt gedurende 10 minuten op 3/4 van het vermogen (525 Watt). Halverwege keren.Pocheren in plaats van bakken:
Breng 1 pot visfond (380 ml) met 1 dl droge witte wijn, 1 gesnipperd bosuitje en 2 takjes dille aan de kook in een wijde pan. Leg de visrepen erin en laat ze in 5 minuten tegen de kook aan gaar worden.Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 40 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g