Kastanje-Hazenragout met Rundvlees en Bessensap

Kastanje-Hazenragout met Rundvlees en Bessensap

Kastanje-Hazenragout met Rundvlees en Bessensap

Een rijk gerecht van hazen- en rundvlees gecombineerd met kastanjes en een unieke saus van rode bessensap en cognac. Perfect voor een feestelijke maaltijd tijdens de kerstdagen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 hazenbouten totaal 1400 g, ontbeend en in blokjes van 3 cm
  • 3 eetlepels olie
  • 2 uien fijngehakt
  • liter warme vleesbouillon
  • 250 g ongepelde kastanjes
  • 300 g mager rundvlees in blokjes
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Sap van ½ citroen
  • 2 cl cognac
  • 4 eetlepels rode bessensap
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olie in een pan en bak de hazen- en rundvleesblokjes 5 minuten aan.
  • Voeg de fijngehakte uien toe en bak 5 minuten mee.
  • Giet 3/8 liter bouillon en de cognac in de pan en laat het geheel 50 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan.
  • Kook de kastanjes, pel ze en halveer ze.
  • Voeg ze 10 minuten voor het einde van de stooftijd toe aan het vlees.
  • Verhit in een andere pan de boter en voeg al roerend de bloem toe.
  • Laat de bloem donkerbruin worden.
  • Voeg de resterende bouillon toe en laat de saus binden.
  • Haal het vlees en de kastanjes uit de pan.
  • Voeg de botersaus toe aan het braadvocht en laat dit 6 minuten zachtjes koken.
  • Roer het bessensap en citroensap door de tomatenpuree en voeg dit mengsel toe aan de saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg het vlees en de kastanjes weer toe aan de saus en laat alles goed doorwarmen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Chianti, die goed past bij de rijke smaken van het wildvlees en de kastanjes.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 45 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst