Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan.
- Bak de gesnipperde sjalotjes en geperste knoflook gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de ontvelde tomaten in stukken toe, samen met zout, peper, suiker, tomatenpuree, oregano en vleesbouillon.
- Laat het geheel afgedekt 30 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa en breng het weer aan de kook.
- Voeg de ontvelde tomaten in blokjes toe en laat dit nog 5 minuten meekoken.
- Breng de soep op smaak met extra zout, suiker en peper naar behoefte.
- Garneer de soep met in olie gebakken preiringen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Chianti past goed bij de frisse en rijke smaken van deze tomatensoep.Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 5 g | Zout: 1 g | Sugar: 6 g