Klassieke Tomatensoep met Preiringen

Klassieke Tomatensoep met Preiringen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 sjalotjes gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 750 g ontvelde tomaten in stukken
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel oregano
  • 4 dl vleesbouillon
  • 250 g ontvelde tomaten in blokjes
  • In olie gebakken preiringen voor garnering

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan.
  • Bak de gesnipperde sjalotjes en geperste knoflook gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg de ontvelde tomaten in stukken toe, samen met zout, peper, suiker, tomatenpuree, oregano en vleesbouillon.
  • Laat het geheel afgedekt 30 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa en breng het weer aan de kook.
  • Voeg de ontvelde tomaten in blokjes toe en laat dit nog 5 minuten meekoken.
  • Breng de soep op smaak met extra zout, suiker en peper naar behoefte.
  • Garneer de soep met in olie gebakken preiringen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Chianti past goed bij de frisse en rijke smaken van deze tomatensoep.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 5 g | Zout: 1 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst