Krokante Mosselspiesjes met Kruidige Bloem

Krokante Mosselspiesjes met Kruidige Bloem

Deze gekruide mosselspiesjes zijn een perfect aperitief of borrelhapje, met een krokant laagje van paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Heerlijk te combineren met een frisse witte wijn voor een smakelijke ervaring.
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g gekookte mosselen
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Meng de bloem met het paprikapoeder, de Italiaanse kruiden, peper en zout.
  • Wentel de gekookte mosselen door het bloemmengsel, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
  • Verhit de olijfolie in een pan.
  • Bak de mosselen in de hete olie tot ze goudbruin zijn.
  • Rijg 3-4 mosselen aan een spiesje.
  • Serveer direct als aperitief of borrelhapje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse en minerale witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Muscadet, vormt een uitstekende combinatie met deze gebakken mosselspiesjes. De citrusachtige tonen van de wijn vullen de zeevruchten perfect aan en zorgen voor een verfrissende balans.
 

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 14 g | Vet: 18 g | Zout: 450 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Mediterraan
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Pescatarian