Lente Pasta met Asperges en Zalm
Een heerlijke pasta met groene asperges, verse zalm en een romige limoensaus. Perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd.
Ingrediënten
- 250 gram eierpasta conchiglie all uovo
- 500 gram groene asperges
- 3 bosuitjes
- 1 limoen
- 250 gram verse zalm
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 dl visbouillon tablet of kruidenbouillon
- Zout
- 2 dl crème fraîche
- Peper
- 2 eetlepels basilicum reepjes
- 50 gram Parmezaanse kaas
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen beetgaar.
- Snijd de asperges in stukjes.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes.
- Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
- Snijd de zalm in blokjes.
- Verhit de olijfolie en roerbak de asperges en bosui ± 2 minuten.
- Roer de limoenschil, limoensap en bouillon erdoor en voeg de zalm toe.
- Smoor de asperges en zalm ± 3 minuten gaar.
- Laat het vocht verdampen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de pasta af en roer de crème fraîche, zout en peper erdoor.
- Schep de pasta op borden, verdeel de asperges en zalm erover en bestrooi met basilicum en Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Lekker met een frisse salade.
- Serveer direct na bereiding.
- Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de zalm en asperges.
- Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g