Lente Pasta met Asperges en Zalm

Romige pasta met groene asperges en zachtgegaarde zalm, op smaak gebracht met dille en citroenrasp, geserveerd op een rustieke houten tafel.

Lente Pasta met Asperges en Zalm

Een heerlijke pasta met groene asperges, verse zalm en een romige limoensaus. Perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 23 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram eierpasta conchiglie all uovo
  • 500 gram groene asperges
  • 3 bosuitjes
  • 1 limoen
  • 250 gram verse zalm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 dl visbouillon tablet of kruidenbouillon
  • Zout
  • 2 dl crème fraîche
  • Peper
  • 2 eetlepels basilicum reepjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • Snijd de asperges in stukjes.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
  • Snijd de zalm in blokjes.
  • Verhit de olijfolie en roerbak de asperges en bosui ± 2 minuten.
  • Roer de limoenschil, limoensap en bouillon erdoor en voeg de zalm toe.
  • Smoor de asperges en zalm ± 3 minuten gaar.
  • Laat het vocht verdampen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de pasta af en roer de crème fraîche, zout en peper erdoor.
  • Schep de pasta op borden, verdeel de asperges en zalm erover en bestrooi met basilicum en Parmezaanse kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Lekker met een frisse salade.
  • Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
  • Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de zalm en asperges.
  • Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Groenten / Pasta / Zalm
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Lente