Mossel- en garnalensoep met noedels, geserveerd in een kleurrijke schaal, gevuld met mosselen, garnalen, wortel, prei, erwten en gegarneerd met verse peterselie.

Mossel- en Garnalensoep met Noedels en Groenten

Een smaakvolle soep boordevol mosselen, garnalen, noedels en verse groenten. Perfect als voedzame hoofdmaaltijd of als luxe voorgerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingredients

  • 1,5 kg verse mosselen
  • 150 g schelpjesnoedels
  • Zout naar smaak
  • 1 prei in stukjes gesneden
  • 2 wortelen in schijfjes gesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 1 liter visbouillon
  • 150 g erwten diepvries
  • 150 g garnalen
  • Peper naar smaak
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Instructions

  • Breng een bodempje gezouten water in een pan aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen openstaan.
  • Spoel de mosselen kort af met koud water en haal ze uit de schelpen.
  • Zet apart.
  • Snijd de prei in stukjes en de wortelen in schijfjes.
  • Verhit de olie in een grote pan en fruit de prei en wortelen gedurende enkele minuten.
  • Blus de groenten af met de visbouillon en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de erwten en schelpjesnoedels toe aan de pan en laat alles ongeveer 10 minuten koken.
  • Voeg tegen het einde van de kooktijd de garnalen en mosselen toe aan de soep.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout (indien nodig).
  • Bestrooi de soep met gehakte peterselie.
  • Serveer de soep warm in diepe borden of kommen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer deze soep met knapperig brood of glutenvrij stokbrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, past perfect bij de frisse smaken van de soep.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 10 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Noedels / Soep / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Lente