Mossel- en Garnalensoep met Noedels en Groenten
Een smaakvolle soep boordevol mosselen, garnalen, noedels en verse groenten. Perfect als voedzame hoofdmaaltijd of als luxe voorgerecht.
Equipment
- scherp mes
Ingredients
- 1,5 kg verse mosselen
- 150 g schelpjesnoedels
- Zout naar smaak
- 1 prei in stukjes gesneden
- 2 wortelen in schijfjes gesneden
- 2 eetlepels olie
- 1 liter visbouillon
- 150 g erwten diepvries
- 150 g garnalen
- Peper naar smaak
- 2 eetlepels gehakte peterselie
Instructions
- Breng een bodempje gezouten water in een pan aan de kook.
- Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen openstaan.
- Spoel de mosselen kort af met koud water en haal ze uit de schelpen.
- Zet apart.
- Snijd de prei in stukjes en de wortelen in schijfjes.
- Verhit de olie in een grote pan en fruit de prei en wortelen gedurende enkele minuten.
- Blus de groenten af met de visbouillon en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de erwten en schelpjesnoedels toe aan de pan en laat alles ongeveer 10 minuten koken.
- Voeg tegen het einde van de kooktijd de garnalen en mosselen toe aan de soep.
- Breng de soep op smaak met peper en zout (indien nodig).
- Bestrooi de soep met gehakte peterselie.
- Serveer de soep warm in diepe borden of kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze soep met knapperig brood of glutenvrij stokbrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, past perfect bij de frisse smaken van de soep.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 10 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 4 g