Pâté van Zalm en Tarbot met Bieslook
Een elegante pâté van zalm en tarbot, perfect voor een feestelijk voorgerecht. De romige farce van zalm en slagroom in combinatie met de delicate tarbot en bieslook zorgt voor een verfijnde smaak.
Equipment
- Pâtévorm (2 liter)
Ingrediënten
- 400 g verse zalmfilet
- 3 eieren
- 2 eidooiers
- 3 dl slagroom
- 250 g dun gesneden gerookte zalm
- 200 g tarbotfilet of grietfilet
- 2 eetlepels bieslook
- Zout naar smaak
- Witte peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 70°C.
- Pureer de zalmfilet in een keukenmachine.
- Voeg, terwijl de machine draait, de eieren en eidooiers toe.
- Klop de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het zalm-eimengsel.
- Breng het mengsel op smaak met 1 theelepel zout en 1 theelepel witte peper.
- Dit is de farce.
- Bekleed de pâtévorm met dun gesneden plakken gerookte zalm, zorg ervoor dat de zalm aan de zijkanten overhangt.
- Giet de helft van de farce in de vorm.
- Snijd de tarbotfilet in dunne reepjes en leg deze op de farce.
- Strooi bieslook over de tarbot.
- Giet de rest van de farce eroverheen.
- Dek af met de overhangende zalm.
- Bedek de vorm met aluminiumfolie en het deksel.
- Zet de vorm in een braadslede met kokend water en laat deze au bain-marie in de oven in ongeveer 2 uur gaar worden.
- Laat de pâté afkoelen voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay, die de delicate smaken van de vis mooi aanvult.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 30 g | Vet: 24 g | Zout: 2 g | Sugar: 1 g