Rijke Wildsaus met Cognac en Rozemarijn

Rijke Wildsaus met Cognac en Rozemarijn

Rijke Wildsaus met Cognac en Rozemarijn

Een heerlijke, rijke wildsaus op basis van wildfond, cognac en rozemarijn, perfect voor het complementeren van wildgerechten tijdens de feestdagen.
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 1 eetlepel boter om te bakken
  • ½ eetlepel rozemarijnnaaldjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels cognac
  • 1 pot wildfond
  • 1 ½ dl crème fraîche
  • 30 g boter om in de saus te smelten

Instructies

  • Bak de sjalotjes in 1 eetlepel boter op laag vuur gedurende 5 minuten, tot ze zacht zijn.
  • Voeg de rozemarijnnaaldjes, mosterd, cognac en wildfond toe.
  • Laat het geheel op zacht vuur inkoken tot de helft van het oorspronkelijke volume.
  • Roer de crème fraîche door de saus en verwarm goed.
  • Haal de pan van het vuur en roer 30 g boter door de saus om het af te maken.
  • Serveer direct over wildgerechten zoals hertenbiefstuk, wildzwijn of fazant.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een volle rode wijn zoals een Syrah of een Cabernet Sauvignon, die goed past bij de rijke smaken van de saus en het wildvlees.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 1 g | Vet: 17 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst