Rode Uien Focaccia met Ansjovis en Olijven
Een heerlijk hartig brood met gekarameliseerde rode uien, ansjovis en olijven. Perfect als bijgerecht of voor een smakelijke lunch.
Equipment
- kwastje
Ingrediënten
- 500 gr rode uien in ringen
- 55 gr boter
- Gedroogde kruiden naar smaak: tijm rozemarijn, salie, oregano
- Zout en peper
- 1 blikje ansjovis
- 2 dl melk
- 1 pak witbroodmix 500 gr
- 1 ei losgeklopt
- 100 gr gepelde pistachenoten
- 15 zwarte olijven ontpit
Instructies
- Smelt 30 gr boter in een pan.
- Bak de uien met kruiden, zout en peper gedurende 45 minuten zachtjes tot ze gekarameliseerd zijn.
- Snijd de ansjovis in dunne reepjes en laat ze weken in de melk.
- Bereid het deeg volgens de instructies op het pak witbroodmix, met 3 dl handwarm water en de rest van de boter.
- Laat het deeg 15 minuten rijzen.
- Hak de pistachenoten grof en kneed ze door het deeg.
- Laat het deeg nogmaals 15 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Rol het deeg dun uit in een pizzavorm of op een bakplaat.
- Bedek het deeg met de gebakken uien en garneer met de uitgelekte reepjes ansjovis en olijven.
- Bestrijk de rand van het deeg met losgeklopt ei.
- Bak het brood in de oven gedurende 30 minuten, tot het gaar en goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Vermentino of een frisse Sauvignon Blanc
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g