Een goudbruin brood belegd met gekarameliseerde rode uien, zwarte olijven en dunne reepjes ansjovis, geserveerd in een zonnige Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels. Het brood, met pistachenoten door het deeg gemengd, ligt op een rustiek houten bord, en het natuurlijke licht benadrukt de rijke texturen en kleuren.

Rode Uien Focaccia met Ansjovis en Olijven

Een heerlijk hartig brood met gekarameliseerde rode uien, ansjovis en olijven. Perfect als bijgerecht of voor een smakelijke lunch.
Porties: 10 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gr rode uien in ringen
  • 55 gr boter
  • Gedroogde kruiden naar smaak: tijm rozemarijn, salie, oregano
  • Zout en peper
  • 1 blikje ansjovis
  • 2 dl melk
  • 1 pak witbroodmix 500 gr
  • 1 ei losgeklopt
  • 100 gr gepelde pistachenoten
  • 15 zwarte olijven ontpit

Instructies

  • Smelt 30 gr boter in een pan.
  • Bak de uien met kruiden, zout en peper gedurende 45 minuten zachtjes tot ze gekarameliseerd zijn.
  • Snijd de ansjovis in dunne reepjes en laat ze weken in de melk.
  • Bereid het deeg volgens de instructies op het pak witbroodmix, met 3 dl handwarm water en de rest van de boter.
  • Laat het deeg 15 minuten rijzen.
  • Hak de pistachenoten grof en kneed ze door het deeg.
  • Laat het deeg nogmaals 15 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rol het deeg dun uit in een pizzavorm of op een bakplaat.
  • Bedek het deeg met de gebakken uien en garneer met de uitgelekte reepjes ansjovis en olijven.
  • Bestrijk de rand van het deeg met losgeklopt ei.
  • Bak het brood in de oven gedurende 30 minuten, tot het gaar en goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Vermentino of een frisse Sauvignon Blanc

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Broodjes / Vis
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Notenvrij
Feestdagen etc Picknick