Romige Aspergelasagna met Zalm en Spinazie
Een luxueuze aspergelasagna met gerookte zalm en spinazie. Verrassend en vol van smaak.
Equipment
- blender of staafmixer
- kookpan
Ingrediënten
- 1 kg witte asperges schoongemaakt en 10 minuten gekookt
- 2 eieren
- 200 gr gerookte zalm
- 200 gr spinazie
- 100 gr geraspte Parmigiano Reggiano
- Bechamelsaus kant-en-klaar (hoeveelheid naar smaak)
- Voorgekookte lasagnabladen
Instructies
- ook de asperges in een pan met water gedurende 10 minuten, laat ze daarna uitlekken.
- Pureer de spinazie met de eieren en de helft van de geraspte Parmigiano Reggiano met behulp van een staafmixer of blender.
- Meng het spinaziemengsel door de bechamelsaus en verwarm dit kort in een pan, zodat het lichtjes kookt.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Neem een grote ovenschaal en begin met een laagje van de bechamelsaus op de bodem.
- Leg hierop een laag voorgekookte lasagnabladen, gevolgd door enkele asperges en stukjes gerookte zalm.
- Herhaal dit proces met nog een laag bechamelsaus, lasagna, asperges en zalm.
- Eindig met een laatste laag bechamelsaus en bestrooi royaal met de resterende geraspte Parmigiano Reggiano.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de lasagna gedurende 20 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze aspergelasagna past uitstekend bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g