Romige Aspergelasagna met Zalm en Spinazie

Romige Aspergelasagna met Zalm en Spinazie

Romige Aspergelasagna met Zalm en Spinazie

Een luxueuze aspergelasagna met gerookte zalm en spinazie. Verrassend en vol van smaak.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges schoongemaakt en 10 minuten gekookt
  • 2 eieren
  • 200 gr gerookte zalm
  • 200 gr spinazie
  • 100 gr geraspte Parmigiano Reggiano
  • Bechamelsaus kant-en-klaar (hoeveelheid naar smaak)
  • Voorgekookte lasagnabladen

Instructies

  • ook de asperges in een pan met water gedurende 10 minuten, laat ze daarna uitlekken.
  • Pureer de spinazie met de eieren en de helft van de geraspte Parmigiano Reggiano met behulp van een staafmixer of blender.
  • Meng het spinaziemengsel door de bechamelsaus en verwarm dit kort in een pan, zodat het lichtjes kookt.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Neem een grote ovenschaal en begin met een laagje van de bechamelsaus op de bodem.
  • Leg hierop een laag voorgekookte lasagnabladen, gevolgd door enkele asperges en stukjes gerookte zalm.
  • Herhaal dit proces met nog een laag bechamelsaus, lasagna, asperges en zalm.
  • Eindig met een laatste laag bechamelsaus en bestrooi royaal met de resterende geraspte Parmigiano Reggiano.
  • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de lasagna gedurende 20 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze aspergelasagna past uitstekend bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Pasta / Zalm
Land van herkomst Italië
Feestdagen etc Kerst / Moederdag / Pasen