Romige Aspergelasagna met Zalm en Spinazie

Romige Aspergelasagna met Zalm en Spinazie

Een luxueuze aspergelasagna met gerookte zalm en spinazie. Verrassend en vol van smaak.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges schoongemaakt en 10 minuten gekookt
  • 2 eieren
  • 200 gr gerookte zalm
  • 200 gr spinazie
  • 100 gr geraspte Parmigiano Reggiano
  • Bechamelsaus kant-en-klaar (hoeveelheid naar smaak)
  • Voorgekookte lasagnabladen

Instructies

  • ook de asperges in een pan met water gedurende 10 minuten, laat ze daarna uitlekken.
  • Pureer de spinazie met de eieren en de helft van de geraspte Parmigiano Reggiano met behulp van een staafmixer of blender.
  • Meng het spinaziemengsel door de bechamelsaus en verwarm dit kort in een pan, zodat het lichtjes kookt.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Neem een grote ovenschaal en begin met een laagje van de bechamelsaus op de bodem.
  • Leg hierop een laag voorgekookte lasagnabladen, gevolgd door enkele asperges en stukjes gerookte zalm.
  • Herhaal dit proces met nog een laag bechamelsaus, lasagna, asperges en zalm.
  • Eindig met een laatste laag bechamelsaus en bestrooi royaal met de resterende geraspte Parmigiano Reggiano.
  • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de lasagna gedurende 20 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze aspergelasagna past uitstekend bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Pasta / Zalm
Land van herkomst Italië
Feestdagen etc Kerst / Moederdag / Pasen