Romige Pasta met Zalm en Rucola
Romige Pasta met Zalm en Rucola is een snel en eenvoudig Italiaans gerecht. De romige pastasaus met malse zalm en pittige rucola maakt dit een perfect hoofdgerecht pasta.
Ingrediënten
Instructies
- Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout en een scheut olijfolie tot de pasta gaar is, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit de resterende olijfolie in een pan en bak hierin de fijngesneden sjalotjes gedurende 5 minuten.
- Voeg de sherry of witte wijn toe en laat 2 tot 3 minuten inkoken.
- Roer dan de crème fraîche erdoor en laat het geheel nog 2 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur.
- Roer de zalmrepen en de tomatenblokjes door de saus en laat ze 2 minuten meeverwarmen.
- Roer de rucola door de saus en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Giet de tagliatelle af en schep de zalmsaus erdoor.
- Serveer het gerecht direct met de versgeraspte Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Dit pasta recept is heerlijk op zichzelf, maar kan ook geserveerd worden met een stukje knapperig brood om de laatste restjes saus op te vegen.Wijnadvies
Bij dit romige pastagerecht met zalm past een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc, die de smaken mooi in balans brengt.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g
