Roquefortperen met radijs en peterselie
Heerlijke roquefortperen gevuld met een romige kaascrème, gegarneerd met radijs en peterselie, een elegant en smaakvol voorgerecht.
Ingrediënten
- 1 eidooier
- Citroensap
- Paprikapoeder
- Peterselie
- Plakjes radijs
- Verse roomkaas
- Room
- Roquefort
- 6 peren
- Water
Instructies
- Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
- Pocheer de peren 5 minuten in kokend water met citroensap.
- Laat de peren uitlekken en afkoelen.
- Wrijf de roquefort door een zeef en meng met roomkaas, eidooier, room en paprikapoeder.
- Doe de kaascrème in een spuitzak en vul de peren.
- Garneer met radijs en peterselie.
- Serveer op een bedje van sla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer als voorgerecht of amuse.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals Sauternes, of een fruitige witte wijn, zoals Gewürztraminer.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 10 g