Salade van Verse Mosselen met Dijon Mosterd en Yoghurt
Een frisse salade van verse mosselen met een romige mosterd-yoghurt dressing, geserveerd op knapperig stokbrood en gegarneerd met bieslook.
Ingrediƫnten
- 1 takje verse tijm
- 2 takjes peterselie
- 1 stengel bleekselderij in reepjes
- 2 sjalotjes fijngehakt
- 3 dl visbouillon
- 1 ½ dl droge witte wijn
- 1 kg verse mosselen schoongemaakt
- 1 ½ dl slagroom
- ½ eetlepel Dijon-mosterd
- 1 dl volle yoghurt
- Zout en peper naar smaak
- 8 sneetjes stokbrood
- Lollo bionda slasoort
- 2 eetlepels bieslook fijngehakt
Instructies
- Breng in een grote pan de tijm, peterselie, selderij, sjalot, bouillon en wijn aan de kook.
- Voeg de mosselen toe en kook ze op hoog vuur met de deksel op de pan gedurende 10 minuten, tot alle schelpen open zijn.
- Schud de pan af en toe om.
- Giet de mosselen af, vang het kookvocht op en zeef het.
- Haal de mosselen uit de schelpen en laat ze afkoelen.
- Kook het kookvocht tot een stroperig mengsel in en voeg de room en mosterd toe.
- Laat het geheel inkoken tot een dikke saus en laat afkoelen.
- Roer de yoghurt door de afgekoelde saus en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de mosselen door de saus.
- Rooster de sneetjes stokbrood en beleg ze met lollo bionda.
- Schep de mosselsalade op het brood en bestrooi met gehakte bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer bij deze mosselsalade een frisse Sauvignon Blanc of een Muscadet die de zeesmaak van de mosselen aanvult.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 18 g | Vet: 12 g | Zout: 500 g | Sugar: 2 g