Salade van Verse Mosselen met Dijon Mosterd en Yoghurt

Een frisse salade van verse mosselen met Dijon-mosterd en yoghurtdressing, geserveerd op lollo bionda sla en geroosterd stokbrood, gegarneerd met fijngehakte bieslook. De setting is in een lichte vintage keuken met pasteltinten en retrodecoraties.

Salade van Verse Mosselen met Dijon Mosterd en Yoghurt

Een frisse salade van verse mosselen met een romige mosterd-yoghurt dressing, geserveerd op knapperig stokbrood en gegarneerd met bieslook.
Porties: 8
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 1 takje verse tijm
  • 2 takjes peterselie
  • 1 stengel bleekselderij in reepjes
  • 2 sjalotjes fijngehakt
  • 3 dl visbouillon
  • 1 ½ dl droge witte wijn
  • 1 kg verse mosselen schoongemaakt
  • 1 ½ dl slagroom
  • ½ eetlepel Dijon-mosterd
  • 1 dl volle yoghurt
  • Zout en peper naar smaak
  • 8 sneetjes stokbrood
  • Lollo bionda slasoort
  • 2 eetlepels bieslook fijngehakt

Instructies

  • Breng in een grote pan de tijm, peterselie, selderij, sjalot, bouillon en wijn aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze op hoog vuur met de deksel op de pan gedurende 10 minuten, tot alle schelpen open zijn.
  • Schud de pan af en toe om.
  • Giet de mosselen af, vang het kookvocht op en zeef het.
  • Haal de mosselen uit de schelpen en laat ze afkoelen.
  • Kook het kookvocht tot een stroperig mengsel in en voeg de room en mosterd toe.
  • Laat het geheel inkoken tot een dikke saus en laat afkoelen.
  • Roer de yoghurt door de afgekoelde saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de mosselen door de saus.
  • Rooster de sneetjes stokbrood en beleg ze met lollo bionda.
  • Schep de mosselsalade op het brood en bestrooi met gehakte bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer bij deze mosselsalade een frisse Sauvignon Blanc of een Muscadet die de zeesmaak van de mosselen aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 18 g | Vet: 12 g | Zout: 500 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Lente / Zomer
Feestdagen etc Kerst