Sardines met Gezoete Vinaigrette van Rode Ui

Een kleurrijke Mexicaanse presentatie van Sardines in een gezoete vinaigrette van rode ui. De sardines zijn krokant gebakken, gegarneerd met geroosterde pijnboompitten, glanzende rozijnen en een zoetzure vinaigrette van rode wijnazijn en ui. Geserveerd op een rustieke aardewerken schaal, omgeven door frisse limoenschijfjes en Mexicaanse kruidenaccenten. Een levendig en smaakvol gerecht met een mediterrane flair. 🌶️🐟🍋

Sardines met Gezoete Vinaigrette van Rode Ui

Krokant gebakken sardines geserveerd met een zoetzure vinaigrette van rode ui, rozijnen en pijnboompitten – een mediterraan feestje op je bord.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 el pijnboompitten
  • 1 kg verse sardines
  • Bloem om te paneren
  • Frituurolie
  • Zout
  • Peper
  • 4 el olijfolie
  • 2 rode uien fijngesneden
  • 2,5 dl rode wijnazijn
  • Snufje kaneelpoeder
  • 2 el rozijnen

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan en zet apart.
  • Maak de sardines schoon (of laat dit doen door de visboer).
  • Verwijder kop, graat en ingewanden en leg ze plat open.
  • Bestuif de sardines met bloem.
  • Verhit frituurolie in een pan en bak de sardines krokant in 3-4 minuten.
  • Bestrooi ze na het bakken met zout en peper en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de rode uien tot ze glazig zijn.
  • Voeg de rode wijnazijn toe, breng op smaak met kaneelpoeder en peper, en laat 2 minuten zachtjes inkoken.
  • Roer de rozijnen door de vinaigrette.
  • Leg de sardines op een serveerschaal, bestrooi ze met de geroosterde pijnboompitten en schenk de vinaigrette van rode ui eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met knapperig stokbrood of als onderdeel van een tapasplank. Heerlijk met een frisse salade erbij.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Verdejo of een droge Albariño.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 28 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vis
Land van herkomst Mediterraan
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Pescatarian