Spaans Tomatenbrood met Knoflook en Olijfolie

Spaans Tomatenbrood met Knoflook en Olijfolie

Maak eenvoudig dit traditionele Spaanse tomatenbrood, ideaal voor Sinterklaas, waarbij je het brood in feestelijke vormen kunt snijden. Een heerlijk, knapperig broodje met tomaat, knoflook en olijfolie.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 sneetjes boerenbrood
  • Zout
  • Olijfolie

Instructies

  • Halveer de tomaten en knoflookteentjes.
  • Rooster het boerenbrood totdat het knapperig is.
  • Leg de tomaten, knoflook, en het geroosterde brood op een schaal en zet op tafel.
  • Wrijf het geroosterde brood eerst in met de knoflook en vervolgens met de tomaat.
  • Bestrooi met zout en sprenkel wat olijfolie over het brood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Verdejo of een licht sprankelende Cava voor een authentieke Spaanse ervaring.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 6 g | Zout: 1 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Brunch / Lunch / Snack
Land van herkomst Spanje
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch
Feestdagen etc Sinterklaas