Spaans Vispannetje met Zeevruchten en Kabeljauw

Spaans Vispannetje met Zeevruchten en Kabeljauw

Spaans Vispannetje met Zeevruchten en Kabeljauw

Dit smaakvolle Spaanse vispannetje met kabeljauw, gerookte zalm, zeevruchten en garnalen is de perfecte combinatie van verse ingrediënten en heerlijke kruiden. Serveer met rijst of aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g kabeljauwfilet in blokjes
  • 100 g gerookte zalmsnippers
  • 100 g zeevruchtencocktail
  • 100 g garnalen
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 2 uien in grove stukken
  • 3 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Verse peterselie gehakt
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak de ui, knoflook en paprika 5 minuten in olijfolie in een hapjespan.
  • Voeg de tijm, chilipoeder, peterselie en tomatenblokjes toe en laat het geheel even garen.
  • Bestrooi de kabeljauw met zout en peper.
  • Schep de helft van het tomatenmengsel in een ovenschaal.
  • Verdeel de kabeljauw, zalm, zeevruchten en garnalen erover en dek af met de rest van het tomatenmengsel.
  • Zet de ovenschaal 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met rijst of aardappelpuree en een frisse salade.

Wijnadvies:

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Albariño of Verdejo, die goed past bij de lichte en frisse smaken van het vispannetje.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Zalm / Zeevruchten
Land van herkomst Spanje
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer