Spaanse Sinaasappelsalade met Rode Ui en Olijven

Spaanse Sinaasappelsalade met Rode Ui en Olijven

Deze frisse Spaanse sinaasappelsalade met rode ui en zwarte olijven is een perfecte combinatie van zoet en hartig. De sterke Spaanse olijfolie geeft een extra smaakdimensie, ideaal als voorgerecht of bijgerecht tijdens een zomerse maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 sinaasappels gepeld en in ringen
  • 1 rode ui in ringen
  • 50 g zwarte olijven
  • 4 eetlepels sterke Spaanse olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Pel de sinaasappels en snijd ze in ringen.
  • Snijd de rode ui en olijven in dunne ringen.
  • Leg de sinaasappelringen op vier borden en verdeel de ui en olijven erover.
  • Giet vlak voor het serveren royaal Spaanse olijfolie over de salade.
  • Breng op smaak met zout en peper naar wens.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een stuk brood erbij.
 
Wijnadvies:
Serveer deze frisse salade met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Verdejo of Albariño, die de zoete en hartige smaken van het gerecht mooi in balans brengt.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 2 g | Vet: 14 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Spanje
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch / Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick