Terrine van Wild Konijn met Witbier en Vossebessensaus

Een rustieke houten tafel met een prachtig gepresenteerde terrine van wild konijn, geserveerd met een kommetje vossebessensaus en een glas witbier. De terrine is in plakjes gesneden en gegarneerd met verse kruiden op een vintage keramisch bord.

Terrine van Wild Konijn met Witbier en Vossebessensaus

Deze verfijnde terrine van wild konijn, gegaard in witbier en geserveerd met een frisse vossebessensaus, is een elegant voorgerecht voor een feestelijk diner.
Porties: 4
inclusief opstijven 12 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 5 kg konijn in stukken
  • Boter om te bakken
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 7,5 dl witbier
  • 125 g suiker
  • 3 gelatineblaadjes ca. 3 g per stuk
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel azijn
  • 200 g vossebessen
  • Peper en zout naar smaak
  • Enkele plukjes veldsla

Instructies

De dag vooraf:

  • Smelt een klontje boter in een pan en bak de stukken konijn rondom goudbruin.
  • Voeg de gesnipperde uien toe en laat kort meestoven.
  • Blus het geheel met het witbier en voeg 25 g suiker toe.
  • Laat 45 minuten zachtjes koken tot het vlees gaar is.
  • Haal de konijnstukken uit de pan en pluk het vlees van de botten.
  • Leg het vlees in een langwerpige terrinevorm.
  • Laat de saus verder inkoken tot ongeveer 3 dl overblijft.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water, knijp ze uit en los ze op in de warme konijnensaus.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout en giet deze over het vlees in de terrinevorm.
  • Laat de terrine minstens 12 uur opstijven in de koelkast.

De dag zelf:

  • Schil de sinaasappel met een dunschiller en snijd de schil in zeer fijne reepjes.
  • Pers de sinaasappel uit.
  • Breng 2 dl water aan de kook met 100 g suiker, sinaasappelsap en azijn.
  • Voeg de vossebessen toe en kook deze zacht.
  • Mix de saus glad, zeef deze en voeg de reepjes sinaasappelschil toe.
  • Laat de saus kort inkoken en afkoelen.
  • Zet de terrine enkele seconden in heet water, snijd de randen los en stort de terrine voorzichtig op een snijplank.
  • Snijd plakken van ongeveer 1 cm dik en leg er per persoon twee op een bord.
  • Giet de vossebessensaus rondom en garneer met enkele blaadjes veldsla.
  • Serveer met geroosterde toast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met vers geroosterd brood of brioche en een glas kruidig witbier of een lichte rode wijn.
Wijnadvies:
Een Pinot Noir of een Belgische Tripel past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 55 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Voorgerechten / Wild
Land van herkomst België
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw