Terschellingse Cranberryspoom met Cointreau

Terschellingse Cranberryspoom met Cointreau

Deze verfrissende Terschellingse cranberryspoom met een vleugje Cointreau is perfect als feestelijk dessert of tussengerecht. Serveer het met mousserende wijn voor een luxe touch!
Porties: 10
(inclusief tijd in de ijsmachine) 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g cranberry's
  • 115 g basterdsuiker
  • 1 dl grapefruitsap
  • ½ dl mousserende witte wijn
  • 10 cc Cointreau

Garnering:

  • 30 cranberry's
  • 50 g suiker

Instructies

  • Verwarm de cranberry's, basterdsuiker en grapefruitsap op laag vuur in een steelpan totdat de suiker is opgelost.
  • Laat de cranberry's ongeveer 8 minuten zachtjes koken.
  • Laat het mengsel iets afkoelen en pureer het in een keukenmachine tot een glad geheel.
  • Zeef de puree boven een kom om zoveel mogelijk sap te verkrijgen en roer de Cointreau erdoor.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Schep het cranberrymengsel in de ijsmachine en laat het ongeveer 30 minuten draaien tot het stevig is.
  • Breng 1 dl water met 50 g suiker aan de kook.
  • Kook de cocktailprikkers 1 minuut en laat ze afkoelen in het suikerwater.
  • Prik 3 cranberry's aan elke cocktailprikker en schuif ze naar het midden.
  • Schep in elke champagneflûte een bolletje cranberry-ijs en schenk er mousserende wijn overheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer deze cranberryspoom met een droge mousserende wijn zoals een Cava of een Champagne. De frisheid van de wijn past perfect bij de zoetzure smaak van de cranberry's.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 0.5 g | Zout: 18 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dranken / Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Friesland / Nederland
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw