Terschellingse Cranberryspoom met Cointreau
Deze verfrissende Terschellingse cranberryspoom met een vleugje Cointreau is perfect als feestelijk dessert of tussengerecht. Serveer het met mousserende wijn voor een luxe touch!
Equipment
- IJsroommachine
Ingrediënten
- 200 g cranberry's
- 115 g basterdsuiker
- 1 dl grapefruitsap
- ½ dl mousserende witte wijn
- 10 cc Cointreau
Garnering:
- 30 cranberry's
- 50 g suiker
Instructies
- Verwarm de cranberry's, basterdsuiker en grapefruitsap op laag vuur in een steelpan totdat de suiker is opgelost.
- Laat de cranberry's ongeveer 8 minuten zachtjes koken.
- Laat het mengsel iets afkoelen en pureer het in een keukenmachine tot een glad geheel.
- Zeef de puree boven een kom om zoveel mogelijk sap te verkrijgen en roer de Cointreau erdoor.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Schep het cranberrymengsel in de ijsmachine en laat het ongeveer 30 minuten draaien tot het stevig is.
- Breng 1 dl water met 50 g suiker aan de kook.
- Kook de cocktailprikkers 1 minuut en laat ze afkoelen in het suikerwater.
- Prik 3 cranberry's aan elke cocktailprikker en schuif ze naar het midden.
- Schep in elke champagneflûte een bolletje cranberry-ijs en schenk er mousserende wijn overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze cranberryspoom met een droge mousserende wijn zoals een Cava of een Champagne. De frisheid van de wijn past perfect bij de zoetzure smaak van de cranberry's.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 0.5 g | Zout: 18 mg