ongfilets met Garnalen en Romige Champignons

Tongfilets met Garnalen en Romige Champignons

Een luxe gerecht van tongfilets met garnalen en champignons in een romige saus.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 tongfilets
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 ½ dl visbouillon tablet
  • 1 wortel in stukken
  • 1 ui in stukken
  • 2 takjes peterselie
  • 1 laurierblad
  • 150 g garnalen
  • 200 g champignons in dunne plakjes
  • liter slagroom
  • 50 g boter

Instructies

Voorbereiding:

  • Rol de tongfilets op en zet ze vast met cocktailprikkers of bind ze vast met draad.
  • Breng de witte wijn en visbouillon aan de kook met de wortel, ui, peterselie en laurier.
  • Laat dit mengsel 15 minuten zachtjes trekken.

Bereiding:

  • Temper het vuur en leg de visrolletjes in het vocht.
  • Pocheer de vis gedurende 8 minuten (niet laten koken).
  • Schep de vis uit de pan en leg ze op een warme schaal.
  • Verwarm de garnalen gedurende 5 minuten in de bouillon.
  • Plaats de garnalen naast de visrolletjes en houd warm.
  • Zeef de bouillon en laat deze inkoken tot 2 dl.
  • Voeg de room toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Bak ondertussen de champignons in 25 g boter gedurende 5 minuten zacht.
  • Leg de champignons op de schaal met vis en garnalen.
  • Roer de resterende boter door de saus (niet meer laten koken).
  • Serveer de saus apart bij de tongfilets, garnalen en champignons.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc voor een perfecte match met dit verfijnde visgerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 32 g | Vet: 20 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Lente
Geschikt voor Dieët: Pescatarian
Feestdagen etc Kerst