Trio van Oesters met Drie Sauzen

Trio van Oesters met Drie Sauzen

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 24 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kommen
  • Oestermes

Ingrediënten

  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 bosuitje
  • 1 citroen
  • Grofgemalen zwarte peper
  • IJsblokjes
  • 4 takjes koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 24 oesters
  • 1 rode peper
  • ½ rode ui
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels Thaise vissaus Nuac Nam
  • Suiker mespunt

Instructies

  • Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de tomaat en een mespunt suiker toe en warm ca.
  • 1 minuut mee.
  • Doe het mengsel in een kom en laat afkoelen.
  • Maak het bosuitje schoon en snijd in flinterdunne ringetjes.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en hak fijn.
  • Knip de blaadjes van de koriander fijn.
  • Pers de limoen uit.
  • Klop in een kom een dressing van het bosuitje, de rode peper, koriander, limoensap, vissaus en een mespunt suiker.
  • Snijd de basilicum in reepjes.
  • Roer de azijn, zwarte peper en basilicum door de tomaatblokjes.
  • Snijd de citroen in 8 partjes.
  • Open de oesters voorzichtig met een oestermes.
  • Snijd de oesters los en verwijder eventuele scherfjes.
  • Leg de oesters in hun schelp op een schaal met grofgemalen ijs.
  • Zet de Thaise dressing, tomatensalsa, citroenpartjes en een molen met zwarte peperkorrels naast de oesters op het buffet.
  • Serveer de oesters naar keuze met een lepeltje dressing of salsa, of op klassieke wijze met grofgemalen zwarte peper en wat citroensap.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een droge witte wijn zoals een Chablis of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 60 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 5 g | Vet: 3 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Hapjes / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal
Feestdagen etc Bruiloft / Kerst / Valentijnsdag