Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- kommen
- Oestermes
Ingrediënten
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 8 blaadjes basilicum
- 1 bosuitje
- 1 citroen
- Grofgemalen zwarte peper
- IJsblokjes
- 4 takjes koriander
- 1 teentje knoflook
- 1 limoen
- 1 eetlepel olijfolie
- 24 oesters
- 1 rode peper
- ½ rode ui
- 1 tomaat
- 2 eetlepels Thaise vissaus Nuac Nam
- Suiker mespunt
Instructies
- Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg de tomaat en een mespunt suiker toe en warm ca.
- 1 minuut mee.
- Doe het mengsel in een kom en laat afkoelen.
- Maak het bosuitje schoon en snijd in flinterdunne ringetjes.
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en hak fijn.
- Knip de blaadjes van de koriander fijn.
- Pers de limoen uit.
- Klop in een kom een dressing van het bosuitje, de rode peper, koriander, limoensap, vissaus en een mespunt suiker.
- Snijd de basilicum in reepjes.
- Roer de azijn, zwarte peper en basilicum door de tomaatblokjes.
- Snijd de citroen in 8 partjes.
- Open de oesters voorzichtig met een oestermes.
- Snijd de oesters los en verwijder eventuele scherfjes.
- Leg de oesters in hun schelp op een schaal met grofgemalen ijs.
- Zet de Thaise dressing, tomatensalsa, citroenpartjes en een molen met zwarte peperkorrels naast de oesters op het buffet.
- Serveer de oesters naar keuze met een lepeltje dressing of salsa, of op klassieke wijze met grofgemalen zwarte peper en wat citroensap.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chablis of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 60 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 5 g | Vet: 3 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 1 g