Venkel en Sardine Bladerdeegtaartjes
Ingrediënten
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
- 1 kleine venkelknol
- 1 rode ui
- 2 blikjes sardines à 120 g
- 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
- ½ eetlepel balsamicoazijn
- Zeezout
- Versgemalen peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
- Verwarm de grillpan tot deze gloeiend heet is.
- Laat de plakjes bladerdeeg in ongeveer 10 minuten ontdooien.
- Maak de venkel schoon en snijd deze in flinterdunne plakjes.
- Pel de rode ui en snijd deze in flinterdunne partjes.
- Dep de sardines goed droog met keukenpapier.
- Bestrijk de venkel, ui en sardines met olijfolie.
- Rooster eerst de sardines in de grillpan gedurende ongeveer 1 minuut aan één kant tot ze mooi geroosterd zijn.
- Leg ze op een bord.
- Rooster vervolgens de venkel en ui in de grillpan gedurende ongeveer 2 minuten tot ze mooi bruin zijn, keer ze halverwege.
- Druppel er balsamicoazijn overheen.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd elk plakje bladerdeeg in drie lange repen en leg deze naast elkaar op de bakplaat.
- Verdeel de geroosterde venkel en ui over de repen bladerdeeg en leg op elke reep één sardine met de geroosterde kant naar boven.
- Besprenkel met de resterende olijfolie en maal er zout en peper over.
- Bak de taartjes in het midden van de oven gedurende circa 15 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Laat de taartjes afkoelen tot ze lauwwarm zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de venkel en sardine bladerdeegtaartjes als hoofdgerecht met een frisse salade en eventueel wat knapperig stokbrood.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g