Venkel en Sardine Bladerdeegtaartjes

Venkel en Sardine Bladerdeegtaartjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 rode ui
  • 2 blikjes sardines à 120 g
  • 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • Zeezout
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
  • Verwarm de grillpan tot deze gloeiend heet is.
  • Laat de plakjes bladerdeeg in ongeveer 10 minuten ontdooien.
  • Maak de venkel schoon en snijd deze in flinterdunne plakjes.
  • Pel de rode ui en snijd deze in flinterdunne partjes.
  • Dep de sardines goed droog met keukenpapier.
  • Bestrijk de venkel, ui en sardines met olijfolie.
  • Rooster eerst de sardines in de grillpan gedurende ongeveer 1 minuut aan één kant tot ze mooi geroosterd zijn.
  • Leg ze op een bord.
  • Rooster vervolgens de venkel en ui in de grillpan gedurende ongeveer 2 minuten tot ze mooi bruin zijn, keer ze halverwege.
  • Druppel er balsamicoazijn overheen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd elk plakje bladerdeeg in drie lange repen en leg deze naast elkaar op de bakplaat.
  • Verdeel de geroosterde venkel en ui over de repen bladerdeeg en leg op elke reep één sardine met de geroosterde kant naar boven.
  • Besprenkel met de resterende olijfolie en maal er zout en peper over.
  • Bak de taartjes in het midden van de oven gedurende circa 15 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Laat de taartjes afkoelen tot ze lauwwarm zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de venkel en sardine bladerdeegtaartjes als hoofdgerecht met een frisse salade en eventueel wat knapperig stokbrood.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Hoofdgerechten / Vis / Warme hapjes
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Pescatarian