Verfrissende Zalm- en Aspergesalade met Komkommer

Verfrissende Zalm- en Aspergesalade met Komkommer

Verfrissende Zalm- en Aspergesalade met Komkommer

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g groene asperges houtachtige uiteinden afgesneden
  • Zout
  • 1 komkommer geschild
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 rode grapefruit
  • 50 g waterkers

Voor het sausje:

  • 2 theelepels Dijonmosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels geknipte kervel

Instructies

  • Kook de groene asperges in ruim water met zout in ongeveer 5 minuten gaar.
  • Laat de asperges uitlekken en snijd ze in schuine stukken van 4 cm.
  • Schaaf met een dunschiller 8 dunne plakken van de geschilde komkommer.
  • Rol elke plak komkommer losjes samen met een plak gerookte zalm op, zodat er roosjes ontstaan.
  • Snijd partjes van de rode grapefruit door ze tussen de vliesjes uit te snijden met een scherp mesje.
  • Verdeel over 4 borden de waterkers, aspergestukjes, zalm-komkommerroosjes en grapefruitpartjes.
  • Klop een sausje van de Dijonmosterd, olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper en geknipte kervel.
  • Druppel het sausje over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze salade gaat uitstekend samen met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 12 g | Vet: 12 g | Zout: 1 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Bijgerecht / Lunch / Salade / Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Notenvrij / Pescatarian
Feestdagen etc Kerst / Pasen