Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- kookpan
- mes
- Lepel
Ingrediënten
- 500 g groene asperges houtachtige uiteinden afgesneden
- Zout
- 1 komkommer geschild
- 200 g gerookte zalm
- 1 rode grapefruit
- 50 g waterkers
Voor het sausje:
- 2 theelepels Dijonmosterd
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels geknipte kervel
Instructies
- Kook de groene asperges in ruim water met zout in ongeveer 5 minuten gaar.
- Laat de asperges uitlekken en snijd ze in schuine stukken van 4 cm.
- Schaaf met een dunschiller 8 dunne plakken van de geschilde komkommer.
- Rol elke plak komkommer losjes samen met een plak gerookte zalm op, zodat er roosjes ontstaan.
- Snijd partjes van de rode grapefruit door ze tussen de vliesjes uit te snijden met een scherp mesje.
- Verdeel over 4 borden de waterkers, aspergestukjes, zalm-komkommerroosjes en grapefruitpartjes.
- Klop een sausje van de Dijonmosterd, olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper en geknipte kervel.
- Druppel het sausje over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze salade gaat uitstekend samen met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 12 g | Vet: 12 g | Zout: 1 g | Sugar: 4 g