Versgerookte zalmfilet op romige spinaziecrème

Warm zalmgerecht met licht gerookte zalmfilet op een romige spinaziecrème, gegarneerd met verse dille, basilicum en zoutvlokken – een elegant Frans voorgerecht met kruiden, perfect als gerookte zalm voorgerecht en ideaal bij een spinaziecrème recept.

Versgerookte zalmfilet op romige spinaziecrème

Zachtgerookte zalm gecombineerd met een fluweelzachte spinaziecrème en frisse kruiden. Een elegant en smaakvol voorgerecht.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ sjalotje
  • 1 el beukenzaagsel
  • 100 g dikke room
  • 250 g spinazie grofgehakt
  • 4 stukken zalmfilet zonder huid en graten
  • 50 g boter
  • Citroensap naar smaak
  • Dille voor garnering
  • Dragon vers of gedroogd
  • Olie om in te smeren
  • Peper naar smaak
  • Peterselie vers
  • Zout naar smaak
  • Zoutvlokken voor decoratie
  • Verse basilicum

Instructies

  • Bestrooi de zalm met een beetje zout en wrijf in met olie.
  • Strooi een eetlepel zaagsel op de bodem van de rookdoos.
  • Leg de zalm op het rooster, sluit de doos en zet op een vlam.
  • Laat de vis circa 10 minuten roken.
  • Verwarm intussen de spinazie met sjalot en boter in een pan.
  • Voeg de room en fijngehakte kruiden toe.
  • Pureer het mengsel tot een gladde crème in een blender.
  • Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Verwarm de spinaziecrème opnieuw en verdeel over vier warme borden.
  • Leg op elk bord een stuk versgerookte zalm.
  • Werk af met wat zoutvlokken, peper en verse dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een sneetje geroosterd zuurdesembrood of een frisse salade van komkommer en citroen.
Wijnadvies:
Heerlijk met een frisse Sauvignon Blanc of een droge witte Bourgogne.

Voedingswaarden

Calories: 387 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 29 g | Vet: 28 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Saus / Vis / Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Frankrijk