Wildbouillon met bosui

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 2 hertebiefstukjes á ca. 125 g,
  • 1 eetlepel boter of margarine,
  • 2 bosuitjes
  • 2 potten wildfond á 380 ml, AH,
  • 1 dl medium dry sherry
  • zout peper,
  • 1 pakje croûtons 75 g, Royco

Instructies

  • VoorBereiden
  • Biefstukjes droogdeppen met keukenpapier.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Biefstukjes op hoog vuur in ca. 2 minuten gaar bakken, halverwege keren.
  • Op laag vuur afgedekt ca. 3 minuten laten nagaren.
  • Biefstukjes uit de pan nemen, laten afkoelen en in kleine stukjes snijden.
  • Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.

Bereiden:

  • In pan fond met 7 1/2 dl water aan de kook brengen.
  • Sherry toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Biefstuk en bosui erdoor roeren en afgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Bouillon overdoen in acht soepborden.
  • Croûtons apart erbij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Voorgerechten / Wild